Parking Entrepot wordt volwaardige evenementenlocatie

© Davy Coghe
Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge investeert 584.746 euro in de aanpak van de parking van het Entrepot in Brugge. De aannemer is intussen gestart met de werken.

Het moet een volwaardige evenementenlocatie worden voor het jongerencentrum Entrepot en het Jeugdhuis Comma. Het ontwerpteam van het architectenburea Zampone Architectuur en Tc Plus heeft samen met de stad en de mensen van het Entrepot grondig nagedacht over de nieuwe site. Zo komt er volgens schepen Franky Demon een link tussen de binnen- en buitenruimte door uitbreiding van het terras en de rokerszone. De brede trappen aan het nieuwe terras zullen tegelijkertijd dienst doen als tribune tijdens evenementen.

Parking Entrepot wordt volwaardige evenementenlocatie
© Davy Coghe

De nieuwe buitenaanleg wordt een stalen structuur die in de vorm van een gaanderijzone zal gebouwd worden waarbij organisatoren van evenementen met elementen zoals blokkendozen zullen kunnen verschuiven. Zo zullen kleinschalige activiteiten kunnen zoals lezingen, kleine optredens of een stiltewake, maar ook grote voorstellingen of concerten waarbij 1.200 fuifgangers binnen kunnen en nog één 1.000 buiten. Er komt verder wat groen, fietsenstallingen voor 510 fietsen en nog 39 parkeerplaatsen. Na de zomer moet alles klaar zijn. Op 8 september is de opening voorzien.

(SR/foto DC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier