Parket opent onderzoek na klacht van Vincent Van Quickenborne

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt woensdag dat Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne een klacht heeft ingediend wegens laster, belaging en eerroof. Er wordt een opsporingsonderzoek geopend.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne. © TVK

Woensdagmiddag bevestigde het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk dat Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, een klacht tegen onbekenden heeft ingediend wegens laster, eerroof en belaging. Jan Leysen, de advocaat van de burgemeester kondigde dat dinsdag al aan op een korte persconferentie.

De klacht komt er na een Facebookpost van de Kortrijkse Vlaams Belang-afdeling waarin beschreven wordt hoe Vincent Van Quickenborne positief zou hebben geblazen na de voetbalmatch tussen KV Kortrijk en Anderlecht. “Pure leugens”, reageerde Van Quickenborne meteen.

Ook de politiezone Vlas ontkende dat de burgemeester een alcoholtest had moeten ondergaan. Volgens Vlaams Belang werd alles gedaan om de positieve test in de doofpot te steken. Ook het parket stelt nu dat er “geen enkele informatie bekend is omtrent enige alcoholcontrole die door welke politiedienst dan ook zou zijn uitgevoerd op de persoon van de burgemeester”. Vlaams Belang blijft echter achter het verhaal en zijn getuigen staan.

Vlaams Belang Kortrijkhttps://www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/https://www.facebook.comFacebook1

VAN QUICKENBORNE BLAAST POSITIEF
Burgemeester Kortrijk tekende zaterdag positief bij een alcohol- en drugscontrole na de…

Geplaatst door Vlaams Belang Kortrijk op Maandag 19 augustus 2019

rich1.0https://www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/posts/2228724884085935552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.