Parkeerverbod in het begin van de Steenstraat in Woesten

Op woensdag 28 oktober om 19.30 uur komt de gemeenteraad bijeen in de kleine zaal van De Sceure in Oostvleteren voor de behandeling van een agenda met twaalf punten.

In een deel van de Steenstraat zal straks een parkeerverbod ingesteld worden. (foto RVL)

Onder andere een parkeerverbod in de Steenstraat in Woesten ligt op tafel. “Aan het begin van de Steenstraat staan er soms zowel links als rechts auto’s geparkeerd”, aldus burgemeester Stephan Mourisse. “Daardoor is het bijna onmogelijk om op een veilige manier te passeren. Daarom wordt er voorgesteld om een parkeerverbod te voorzien vanaf de N8 tot aan de Wulvestraat aan de kant van de Steenstraat 1 tot 1E en Woestendorp 8. Parkeren blijft dus mogelijk aan de kant van de begraafplaats.”

Voor de Renties Ypres Rally, die in Vleteren zou passeren op vrijdag 20 november, worden een aantal politieverordeningen voorgesteld. Het gaat onder andere over de beperkingen op de ambulante activiteiten en onderhoudswerken aan rallyvoertuigen langs de openbare weg.

Van donderdag 19 november om 7 uur tot en met zaterdag 21 november om 23 uur zal het opstijgen en landen van drones op het grondgebied van de gemeente Vleteren verboden zijn zonder voorafgaande schriftelijke machtiging van de burgemeester. Het zal ook verboden zijn om zich met quads en vierwielige motorfietsen te begeven in een straal van 250 meter rond het uitgestippelde parcours van de KP Vleteren op vrijdag 20 november tussen 8 en 23 uur. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.