Parkeerverbod in grootste winkelstraat van De Panne op 11 en 12 mei

© MVQ
Redactie KW

Het beleidsteam van De Panne heeft beslist om uit voorzorg de eerste twee dagen geen auto’s te laten parkeren in de Zeelaan wanneer morgen de winkels de deuren weer mogen openen.

Burgemeester Bram Degrieck legt uit: “Ik heb er alle vertrouwen in dat alles treffelijk zal verlopen. Onze dienst lokale economie heeft hard gewerkt om handelaars zo goed mogelijk voor te bereiden en te informeren. Om mensen voldoende ruimte te geven én een mogelijke overrompeling op broeken, schoenen, garen of speelgoed op te vangen, wordt het parkeren in de Zeelaan verboden op maandag 11 en 12 mei. Dit past bovendien in het kader om een aantal scenario’s voor te bereiden en te testen voor de zomerperiode. We willen de zomer zo goed mogelijk voorbereiden en kunnen op deze manier, en in de mate van het mogelijke, maatregelen voorbereiden, evalueren en waar nodig bijsturen. Winkel veilig, luister naar je handelaar en kom niet allemaal tegelijk die broek, schoen, dat naaigerief of autootje kopen. Als er té veel volk staat aan te schuiven aan één van onze mooie winkels: kom gewoon later terug. De marchandise loopt niet weg! Denk er ook aan: ‘fun shopping’ mag nog altijd niet. De federale overheidsregels moeten nog altijd worden nageleefd!”

Concreet betekent dit dat er op 11 en 12 mei een parkeerverbod en een verbod op stilstaan geldt in de Zeelaan, tussen de Lindenlaan en Nieuwpoortlaan/ Duinkerkelaan. Niet parkeren betekent meer ruimte zodat iedereen de social distancing kan respecteren als de winkels weer opengaan.

Waar kan je dan wel parkeren? Tot en met 15 mei kan je nog overal gratis parkeren in De Panne. Dus let op: vanaf 16 mei gaan de parkeerwachters terug op stap! Vind je geen plaats in de omliggende straten? Op het Koningsplein of de Keesjesdreef is er voldoende, gratis parkeerplaats.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier