Parkeerstroken in Sparrestraat worden aangepast

Jürgen Deceuninck.© foto JS
Jürgen Deceuninck.© foto JS
Redactie KW

In de Sparrestraat in Moorslede worden aan de parkeerstroken aanpassingswerken voorzien. “Deze werken zijn het gevolg van in januari een bevraging onder de inwoners”, aldus schepen van Mobiliteit Jürgen Deceuninck (STERK). “De blokjes worden verwijderd en er komt een nieuwe laag asfalt op die plaatsen.”

De raming bedraagt 13.725 euro. Fractieleider Sigrid Verhaeghe (Groep a) wilde weten hoeveel weken die werken gaan duren en wat de hinder voor de inwoners zal zijn. Schepen van Openbare Werken Geert Vanthuyne (Visie) gaf aan dat de straat niet volledig zal worden afgesloten.

Op de voorlaatste online gemeenteraad voegde Nick Vandeginste (PRO) over de situatie in de Sparrestraat een agendapunt aan de dagorde toe. “Door de herinrichting van de parkeerstroken is er soms verwarring waar voertuigen al dan niet mogen parkeren”, aldus Nick. “Sommige mensen parkeren nog op de vroegere parkeervakken, wat niet meer de bedoeling is. Daardoor is het soms moeilijk voor de bestuurders om tegenliggers te passeren.”

Nick Vandeginste vroeg om de oude en overbodige parkeervakken te verwijderen. “De onduidelijkheden worden weggewerkt”, aldus schepen Deceuninck. “Oude parkeervakken worden verwijderd en nieuwe parkeervakken heraangelegd. Daarnaast komen er nog een aantal maatregelen zoals het invoeren van zone 30, de aanleg van een zebrapad en maatregelen om te voorkomen dat men kan uitwijken op het voetpad.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.