Parkeermeters nog niet aangepast in Izegem: voorlopig nog oud tarief voor wie boete krijgt

Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Sinds begin dit jaar zijn de boetes voor wie geen parkeerticket legt of de termijn op het ticket laat verstrijken verdubbeld. Een alerte chauffeur ontdekte echter dat de nieuwe tarieven nog niet op de parkeermeters hangen en ook in het retributiereglement staat nog een oud bedrag vermeld.

De boete voor wie zijn parkeerschijf in de blauwe zone niet (juist) legt bedraagt al langer een volledig dagtarief van 25 euro. Sinds 1 januari geldt dat bedrag ook voor wie geen parkeerticket legt of de termijn laat verstrijken. Die boete lag daarvoor op een half dagtarief van 12,5 euro. Dieter Declercq merkte op 2 januari dat het nieuwe bedrag nog niet op de parkeerautomaten staat. “En dat terwijl ik die dag wel een boete kreeg omdat ik geen parkeerticket had gelegd voor een standplaats op de Grote Markt”, zegt hij. “Die boete wil ik gerust betalen, maar dan wel aan de geafficheerde prijs van 12,5 euro. Verder merkte ik dat het retributiereglement op de site van de stad nog niet aangepast is. Ook daar staat het oude bedrag nog.”

Financiënschepen Tom Verbeke (N-VA) was zich niet bewust van de fout in het reglement. “Maar we gaan onze diensten vragen dat zo vlug mogelijk in orde te brengen”, zegt hij. Parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC), in Izegem verantwoordelijk voor de parkeercontroles, beaamt dat ook de meters nog niet in orde zijn. “We beschikken over nieuwe stickers met de juiste bedragen, maar door de kerstvakantie hebben we die er niet tijdig kunnen hangen”, beaamt zaakvoerder Peter Lamens. “We gaan dat zo vlug mogelijk in orde brengen. Ondertussen geldt nog het oude halve dagtarief van 12,5 euro en niet het bedrag van 25 euro voor wie geen parkeerticket legt.”

(vadu)

Parkeermeters nog niet aangepast in Izegem: voorlopig nog oud tarief voor wie boete krijgt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier