Parkeerbeheerder betaalt bestuurders terug voor onterecht aangerekende kosten

Een van de parkeermeters die slecht functioneerde. © EFO
Redactie KW

Verschillende bestuurders kregen onterecht aangerekende kosten voor parkeermeters in de Nieuwpoortsesteenweg terug. De stad zal mensen met vragen informeren.

Streeteo maakte geen goede beurt toen bleek dat de door wegenwerken afgeschakelde parkeermeters op de Nieuwpoortsesteenweg toch sms-geld inden. Het ging om 3060 euro. De voorbije winter was er een tweede geval waarbij twee parkeermeters aan het nieuwe zwembad het duurste tarief aanrekenden. Er werd zo 286 euro onterecht geïnd van 139 bestuurders. Parkeerbeheerder Streeteo zet de zaak recht en gaf aan Be-Mobile, het bedrijf achter ‘4411’ de opdracht om terug te betalen. Maar klanten krijgen bij Streeteo of 4411geen uitleg over de berekening. Voor grotere bedragen belde 4411 de klanten wel op.

Incassobureau

Schepen voor mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) is tevreden, maar toch kritisch : “We hebben beloofd dat iedereen zou worden vergoed. Dat gebeurt nu ook. Er is overleg geweest met Streeteo. Het is een goede zaak dat we dit hebben rechtgezet. Voor de eerste golf van 3000 euro gaat het om honderden bestuurders. De kosten om terug te betalen en het in kaart te brengen liepen voor Streeteo wel op tot meer dan 3000 euro. Mensen die extra uitleg willen over de bedragen kunnen contact opnemen met de stad.” Voor Be-Mobile is Anseeuw wel scherp : “Ik testte zelf de twee fout werkende parkeermeters met een app, maar gaf geen goedkeuring om die bedragen van mijn rekening te halen. 4411 stuurde vervolgens een incassobureau op me af. Dat was even schrikken, maar ik heb hen duidelijk gemaakt dat ik, of eender welke andere automobilist, niet zou betalen voor foutief werkende meters.”

Bij 4411 zegt Nicolas Talpe : “We zullen ons callcenter bijkomend inlichten dat er klanten zijn uitleg willen. Wat de brief aan de schepen betreft zijn er procedures en is dit een specifiek geval. Het is jammerlijk en we zetten dit recht.” (EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier