Park Ter Kalvekete uitzonderlijk open voor het groot publiek

Je kan straks uitzonderlijk een kijkje gaan nemen in het privépark Ter Kalvekete.© DM
Je kan straks uitzonderlijk een kijkje gaan nemen in het privépark Ter Kalvekete.© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Naar aanleiding van Open Tuinen 2021 stelt tuinondernemer Marc Ghekiere op zaterdag 26 en zondag 27 juni van 10 tot 18 uur zijn privépark Ter Kalvekete in de Sluisstraat 42A in Westkapelle open voor het brede publiek.

Tuinliefhebbers kunnen, op een oppervlakte van 3 hectare, kuieren door de dreef met hoogstamperen en -pruimen. Men kan er genieten van de diverse bloemenmengsels die nu prachtig in bloei staan. Je kan er heerlijk wandelen langs de borders met vaste planten en de geuren opsnuiven van de diverse rozen en fuchsiavariëteiten.

In de spiegeltuin met tuinspreuken kom je als bezoeker even tot bezinning. Verpozen kan bij de vijver, dreef en proefvelden.

Groentetuin

Naast siertuinen kun je in Park Ter Kalvekete ook de groentetuin van Marc bewonderen. Aan de stand van de compostmeesters kom je alles te weten over hoe je kunt zorgen voor een vruchtbare teelt.

De inkom bedraagt 2 euro per persoon. De opbrengst gaan naar Kiwanis Knokke-Zoute in samenwerking met Landelijke Gilden, Kringloopwerkers Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier