Park 2019 lokt veel volk naar Zonnebeke

Park 2019 is opnieuw de topper geworden van de jaarlijkse kermis in Zonnebeke en daarmee ook een mooie afsluiter van de zomer.

Voor de trappen van het museum weren halsbrekende toeren uitgehaald tijdens het schemerlicht. © ZB

Al jaren is Park de grote publiekstrekker van de kermis. Muziek en vuurwerk lokken veel bezoekers naar het prachtige kasteeldomein. De muziekquiz die al van start ging om 17 uur kon opnieuw op heel wat bijval rekenen. Daarna palmde cirque Bazar met acrobatie en muziek het park in. Bijzonder mooi waren de vuurmeesters die met hun vuurparade en stoet – begeleid door een gypsyband – de toeschouwers wist te bekoren. Tientallen mensen volgden de stoet vanaf de kerk tot het kasteel. Intussen was het plein voor het kasteel helemaal vol gelopen voor het vuurwerk. Tegen elkaar aangedrumd werd gewacht op het vuurwerk. De leden van de fanfare hadden het druk om de grote massa van spijs en drank te voorzien.

Het aangekondigde vuurwerk als duurzaam en diervriendelijk beantwoordde aan de verwachtingen. Het was een combinatie van laser en vuur en het geknal van de vorige jaren werd tot een minimum herleid. De muzikale begeleiding zorgde voor een prachtig spektakel van licht en klank dat door het talrijke publiek op applaus werd onthaald. De vissen in de kasteelvijver zullen alvast een rustiger kermis gehad hebben dan de vorige jaren. Ook verkozen tientallen mensen om met de fiets het spektakel bij te wonen, wat door de gemeente gepromoot werd door de fietsers van een gratis drankje te voorzien.

Park 2019 werd alvast de topper van de kermis en een voorbeeld dat ontspanning en ecologie kunnen samen gaan. Op naar Park 2020! De parkfeesten in het prachtige kasteeldomein zijn niet alleen een traditie in Zonnebeke, elk jaar hebben ze ook iets vernieuwend.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.