Parenclub Acanthus alweer dicht: “Te grote overrompeling”

Doordat de discotheek coronaproof werd gemaakt, is er veel minder plaats. © JOKE COUVREUR
Redactie KW

De grootste parenclub van de Benelux gaat zondagavond alweer dicht, na slechts twee dagen open te zijn geweest. “De overrompeling is ongezien”, zegt uitbater Gino Seynhaeve. ” We moeten honderden mensen weer wegsturen en dat kunnen we niet maken.”

Na bijna een half jaar ging Acanthus in Harelbeke vrijdagavond opnieuw van start. Maar de seksuele vrijheid is van korte duur, want vanavond gaat de zaak alweer dicht, en dat voor onbepaalde duur.

“Het is gewoon een overrompeling”, zegt uitbater Gino Seynhave. “Er komen hier honderden wagens toe, en er kunnen – door de coronamaatregelen – maar een honderdtal mensen binnen. Dat wil zeggen dat we die mensen allemaal terug moeten sturen en teleurstellen, en dat kunnen we niet maken. Vergeet niet dat die mensen soms van ver komen, zelfs uit Nederland.”

Acanthus is dus het slachtoffer van z’n eigen succes. “Doordat het in alle media stond dat we weer open waren, stormt iedereen hier weer naartoe. Het laatste uur alleen al hebben we 90 telefoons gekregen van mensen die willen komen.”

Seynhave benadrukt dat ze de beslissing zelf genomen hebben, maar wel in overleg met de politie van Harelbeke. “We gaan pas weer open als we op volle capaciteit kunnen draaien. Mocht de regering bijvoorbeeld beslissen dat discotheken tot 300 man opnieuw mogen, dan kunnen we weer open.”

Dat hij door deze vrijwillige sluiting heel wat inkomsten misloopt? “Tja. Al die mensen terugsturen, dat kunnen we echt niet maken. We kunnen niet anders.” Ook een systeem waarbij je je op voorhand moet inschrijven, ziet Seynhave niet zitten.

Manager Gino Seynhaeve:
Manager Gino Seynhaeve: “Onze klanten hebben Acanthus gemist. Het is hun tweede thuis.”© JOKE COUVREUR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier