Pareltjes zoeken in Krottegem tijdens rommelmarkt

De Krottegemse Ransels moeten op paaszondag 21 april vroeg uit de veren voor de rommelmarkt. (foto SB) © (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Liefhebbers van verborgen parels en andere ‘rommel’ kunnen op paaszondag 21 april opnieuw in Krottegem terecht. Dan is er de 28ste editie van de Krottegemse Rommelmarkt. Goed voor om en bij de 900 standen én bij goed weer een volkstoeloop van 40.000 bezoekers.

Twee keer per jaar organiseren de Krottegemse Ransels een rommelmarkt. “Onze rommelmarkt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klassieker. Op de derde zondag van april zijn we de eerste West-Vlaamse rommelmarkt in openlucht en op de eerste zondag van oktober de laatste. Heel wat wijkbewoners nemen deel, al komen de standhouders ondertussen al lang niet meer enkel uit de regio Roeselare, maar van overal uit Vlaanderen”, vertelt Frank Wauters, voorzitter van de Krottegemse Ransels. “De bezoekers kunnen niet enkel tweedehands spulletjes kopen of hun verzamelingen vervolledigen, maar ook genieten van de typische warme Krottegemse sfeer.”

“Tijdens deze editie zal de Krottegemse Rommelmarkt opnieuw om en bij de 900 standen tellen over een parcours van in totaal 5 km”, stelt Frank. “Meer dan 120 bewoners staan voor eigen deur en er zijn dit jaar standhouders van ver over de West-Vlaamse grenzen, onder andere uit de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en zelfs uit Luxemburg en Noord-Frankijk. Centraal punt is uiteraard de Onze-Lieve-Vrouwemarkt.” Op vandaag zijn er nog een 50-tal standen vrij. Wie er nog bij wil zijn, kan contact opnemen via jean-pierre@krottegem.be of 0479 13 28 11.

De afgelopen jaren werd er tijdens de lente-editie van de rommelmarkt steevast een Baron van Krottegem verkozen. Met de tiende editie vorig jaar kwam er daar een einde aan. “Het blijft belangrijk dat er in de wijk blijvend een jaarlijkse ludieke verkiezing wordt georganiseerd. Dit jaar organiseren we de verkiezing van de Krak van Krottegem. De vier kandidaten werden bepaald na de quiz van Krottegem. De buurtbewoners kunnen in de chalet hun stem uitbrengen op Robert Bekaert, Heidi Christiaens, Freddy Eeckhout en Christophe Vandewynckele.” De winnaar is omstreeks 17.30 uur bekend. (TD)

Afspraak op zondag 21 april voor de 28ste Krottegemse Rommelmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier