Parcours Kerstcoronida klaar vanaf 1 december

Redactie KW

Onder de noemer Kerst’coronida’ kan het loopminnende volk van Deerlijk en de omliggende gemeenten en steden tijdens de hele maand december vier uitgestippelde parcours lopen.

Duizenden lopers en een veelvoud aan supporters, allemaal samengepakt in het centrum van Deerlijk… Het is een jaarlijkse traditie die Kerstcorrida heet maar dit jaar ook gebukt gaat onder het coronavirus. “Omdat de gezondheid van elke loper, toeschouwer en medewerker primeert, hebben wij na overleg met het gemeentebestuur, de politie en de scholen De Kim en De Sam al enkele weken geleden met pijn in het hart beslist om op zondag 20 december geen fysieke wedstrijd van de Kerstcorrida te laten plaatsvinden”, verduidelijkt Alain Himpe.

“En toch zal er gelopen worden… Met het bestuur van de Kerstcorrida hebben we de koppen bij elkaar gestoken en dat heeft uiteindelijk geleid tot de alternatieve Kerst’coronida’. We stippelden vier looproutes uit van 5, 7, 10 en 15 kilometer, die allemaal starten en eindigen aan de Sint-Columbakerk in het centrum van Deerlijk en waarbij onze hoofdsponsors de lopers doorheen onze gemeente loodsen.”

“Alle parcours zullen netjes uitgestippeld staan en kan je van dinsdag 1 tot en met donderdag 31 december op eender welk moment van de dag wandelen, joggen of lopen en dat helemaal coronaveilig. We hebben voor een extra uitdaging gezorgd. Via foto’s op ons Facebookevent en via Strava zullen er verschillende mogelijkheden zijn om ons te laten weten dat je een van de vier routes hebt afgelegd. Op die manier kan je, zelfs in dit vreemde jaar, in de prijzen vallen.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten