Paraschol in Beernem : artiesten loven organisatoren Willy en Sofie met hun evenement

Michael Lanzo mocht zingen in Beernem. "Door corona mijn laatste optreden tot in oktober", zucht de zanger. © PADI/Jens
Patrick Depypere

Willy en Sofie Moeyaert-Vandenbroucke uit Beernem van Concertevents organiseren in de maand augustus zeven Paraschol-shows op het evenementenplein van O.C. De Kleine Beer in Beernem. De eerste uitgave op zondagnamiddag was een schot recht in de roos. Met dank ook aan het goede weer, want de zon was de hele namiddag van de partij.

Tijdens de namiddag waren er optredens geprogrammeerd van Steve Tielens, Michael Lanzo en Filip D’haeze. Wie aanwezig was, kreeg echter nog twee extra artiesten voor z’n toegangsticket. De vijftienjarige Kitana uit Wevelgem mocht als eerste het podium betreden en na Steve Tielens mocht het publiek nog blijven zitten, want niemand minder dan Jo Vally was ook van de partij om het publiek te animeren. Zowel Kitana, Michael Lanzo, Filip D’haeze, Steve Tielens én Jo Vally spraken tijdens hun optreden lofwoorden uit aan het adres van de organisatoren Willy en Sofie, die in deze moeilijke coronatijden toch nog de kracht vonden om een dergelijk evenement te organiseren, met respect voor de social distancing. De bezoekers mochten dus méér dan één keer luid in de handen klappen voor Willy en Sofie als dankjewel voor hun gedurfd project in openlucht. Bij mooi weer een meevaller, bij slecht weer wellicht een tegenvaller maar in de komende dagen wordt er ook niets anders dan mooi weer aangekondigd.

Het was de jeugdige Kitana met de prachtige stem die de namiddagshow mocht openen. Ze deed dat met ‘Met mijn hoofd in de wolken’, gevolgd door de voorstelling van haar nieuwe song ‘Verboden liefde’, die officieel op woensdagavond 12 augustus wordt voorgesteld in zaal Middenstand in Ingelmunster. Na nog een derde nummer kwam Michael Lanzo op het podium. De zanger uit Kachtem had zijn pareltjes van songs meegebracht, inclusief zijn nieuwe single ‘De Toreador’ om af te sluiten met het populaire nummer ‘C’est la vie’. Het werd nog gezelliger wanneer Filip D’haeze op het podium verscheen. De spring-in-‘t-veld, het gezicht van Swoop heeft al drie jaar een soloproject en precies met dat soloproject kwam hij naar Beernem afgezakt. Terwijl Michael aan het publiek zei dat dit zijn laatste optreden was tot oktober vertelde Filip dat de Swoop-optredens al tot eind november zijn geannuleerd. “Het regent annulaties”, zucht Filip. De zanger bedankte Willy en Sofie omdat ze toch nog iets uitwerken en artiesten dus de kans geven om op te treden. “Corona heeft àlles aangetast, maar ik wil hier toch die handen in de lucht zien”, riep Filip naar het publiek en dat gebeurde ook. Iedereen hield zich aan de regels en bleef zitten, maar handjes in de lucht steken is iets dat nog altijd mag. Filip zong heel wat van zijn meezingers, bracht een ode aan zijn mentor Paul Severs en zong eveneens sterke medley’s, waardoor het publiek even de coronazorgen vergat. Hij sloot af met een kippenvelmoment, want hij bracht enerzijds zijn lievelingssong ‘Angels’ van Robbie Williams en ook een Marco Borsato-medley. Steve Tielens begon met ‘1000 mooie dromen’. Hij bracht ook ode aan de 80-jarige Will Tura. Er passeerden heel wat bekende Tura-meezingers de revue. Steve riep op om in coronatijden positief te blijven. “Velen schrijven niets anders dan kritiek op sociale media. Ik heb één iets in mijn bezit, de verzuringspil. Blijf positief aub !”. Jo Vally startte zijn optreden met ‘Wij leven nu’. Hij zong ook zijn nieuwe single ‘Zomer in mijn straat’ en bracht nog diverse andere successen.

Op het evenementenplein zat iedereen in zijn eigen bubbel onder een parasol.
Op het evenementenplein zat iedereen in zijn eigen bubbel onder een parasol.© PADI/Jens

De aanwezigen deden wat van hen werd verwacht. Bij aankomst de handen ontsmetten, een mondmasker dragen en daarna direct onder je eigen parasol gaan zitten in je eigen bubbel. Enkel om naar het toilet te gaan, mocht men de eigen bubbel verlaten. Uitbundig meedansen of meespringen op de nummers mocht niet én dat is wel heel spijtig, want op die manier verkrijg je ook minder sfeer. Maar dat zijn nu eenmaal de reglementen en dus houden de organisatoren zich daar strikt aan. En wat de parasols betreft : leuk, maar wie inderdaad achteraan zit, ziet maar weinig van de artiest zelf. Daarom dat de organisatie al na drie liedjes vroeg of de parasols vooraan mochten verdwijnen, zodat de mensen achteraan een beter zicht hadden. En iedereen deed wat er werd gevraagd. De parasols verdwenen, maar daarom werd er niet minder ‘paraschol’ gedaan. Proficiat Willy én Sofie met PARASCHOL ! (PADI)

Deze week zijn er nog twee Paraschol-optredens : dinsdag 4 augustus, Stan Van Samang (uitverkocht) en op woensdag 5 augustus David Vandyck ‘Akoestisch’. Verplichte reservatie per bubbel van 2, 3, 4, 5 of 6 op 0479 31 84 55 of www.concertevents.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.