Papieren versie Groen Blaadje enkel nog voor Deerlijkse rusthuisbewoners

© MVD
Redactie KW

46 jaargangen lang verschijnt het Groen Blaadje al op hetzelfde formaat. Nu vind je het tijdelijk niet meer in de brievenbus maar online. Enkel voor de bewoners van het wzc wordt het nog afgedrukt.

De uitgave van het Groen Blaadje is aan de 46ste jaargang toe. Al die tijd verscheen het in hetzelfde formaat en het viel elke week in de brievenbus van de Deerlijkenaars. Elke week is het blad ook welkom bij de bewoners van het woonzorgcentrum.

Uitgever Marnix Van Heule: “De plotse invasie van het coronavirus veroorzaakte in een paar weken tijd ook een probleem voor de uitgave van het infoblaadje. Geen manifestaties om over te berichten en weinig of geen publiciteit. Daarom werd beslist voor enkele weken het blad enkel digitaal op de site van infodeerlijk te plaatsen. Deze site vermeldt elke dag iets nieuws over Deerlijk.”

Pakket aan de ingang

Voor de bewoners van het wzc wil ik deze weken iets bijzonder doen. Enkel zij krijgen een gedrukt exemplaar. Bovendien kan ik, in overleg met de directie van het wzc, foto’s van wat binnenin gebeurt, mee afdrukken.”

Om alle coronaregels strikt na de leven wordt het pakket met de nodige exemplaren aan de ingang gelegd en daarna wordt het door een personeelslid opgehaald.

Marnix: “Voor een korte of lange tijd, afhankelijk van de corona-evolutie, wordt het blad digitaal op de site www.infodeerlijk.be geplaatst. Alle winkeliers en handelaars kunnen van dit digitaal blad gratis gebruik maken. Ook dit is solidariteit en ik wil dit blad blijven uitgeven als een morele steun aan de zorgverleners. Aan iedereen de oproep om de strenge maatregelen na te leven om samen deze vervelende periode zo kort mogelijk te houden. Initiatieven allerhande kunnen gemeld worden op advertentie@infodeerlijk.be.” (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier