"We hebben daarop een brief gestuurd aan het War Heritage Institute, die de beheerder van de Dodengang is, met het dringende verzoek om nieuwe papavers in te zaaien", vertelt burgemeester Laridon van Diksmuide.

Op dinsdag 2 juli blijkt bij een bezoek ter plaatse dat de papavers terug zijn. "Ik ben zeer blij dat de papavers al terug in bloei staan op deze site en ik hoop dat ze ditmaal ook blijven staan", aldus burgemeester Laridon. "We hebben in ieder geval het War Heritage Institute gesommeerd om meer zorg te dragen voor de papavers. De papavers geven hier een zekere meerwaarde omwille van de symboliek achter deze bloemen."

"Nu blijkt dat ze nooit zijn weggeweest kan ik hier alleen maar verheugd over zijn", zegt Lies Laridon nog. "Bij het onthaal aan de Dodengang klinkt het dat de papavers nooit zijn weggeweest, wel zijn ze bij de hevige regenbuien een tijd geleden tegen de grond geslagen, maar weg, helemaal niet"

(ACK)

"We hebben daarop een brief gestuurd aan het War Heritage Institute, die de beheerder van de Dodengang is, met het dringende verzoek om nieuwe papavers in te zaaien", vertelt burgemeester Laridon van Diksmuide. Op dinsdag 2 juli blijkt bij een bezoek ter plaatse dat de papavers terug zijn. "Ik ben zeer blij dat de papavers al terug in bloei staan op deze site en ik hoop dat ze ditmaal ook blijven staan", aldus burgemeester Laridon. "We hebben in ieder geval het War Heritage Institute gesommeerd om meer zorg te dragen voor de papavers. De papavers geven hier een zekere meerwaarde omwille van de symboliek achter deze bloemen." "Nu blijkt dat ze nooit zijn weggeweest kan ik hier alleen maar verheugd over zijn", zegt Lies Laridon nog. "Bij het onthaal aan de Dodengang klinkt het dat de papavers nooit zijn weggeweest, wel zijn ze bij de hevige regenbuien een tijd geleden tegen de grond geslagen, maar weg, helemaal niet"(ACK)