Papavers bloeien weer in de Dodengang in Diksmuide

Burgemeester Lies Laridon poseert in de Dodengang bij een aantal papavers Bij dat de papavers nog altijd volop in bloei zijn. © ACK
Redactie KW

Een tijd terug merkte een gids dat er geen papavers meer bloeiden in de Dodengang. De zeer symbolische bloemen zouden bij een uiterst grondige maaibeurt vernietigd zijn.

“We hebben daarop een brief gestuurd aan het War Heritage Institute, die de beheerder van de Dodengang is, met het dringende verzoek om nieuwe papavers in te zaaien“, vertelt burgemeester Laridon van Diksmuide.

Op dinsdag 2 juli blijkt bij een bezoek ter plaatse dat de papavers terug zijn. “Ik ben zeer blij dat de papavers al terug in bloei staan op deze site en ik hoop dat ze ditmaal ook blijven staan”, aldus burgemeester Laridon. “We hebben in ieder geval het War Heritage Institute gesommeerd om meer zorg te dragen voor de papavers. De papavers geven hier een zekere meerwaarde omwille van de symboliek achter deze bloemen.”

“Nu blijkt dat ze nooit zijn weggeweest kan ik hier alleen maar verheugd over zijn”, zegt Lies Laridon nog. “Bij het onthaal aan de Dodengang klinkt het dat de papavers nooit zijn weggeweest, wel zijn ze bij de hevige regenbuien een tijd geleden tegen de grond geslagen, maar weg, helemaal niet

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier