Pannentheater in Schuiferskapelle moet noodgedwongen jaartje overslaan

Dit jaar worden de inwoners van de Tieltse deelgemeente Schuiferskapelle voor het eerst na zes jaar niet getrakteerd op een komische voorstelling in Club 77. Niet door het coronavirus, al zou dat ook wel een rol gespeeld hebben. Het Pannentheater moest het jaarlijkse toneelstuk noodgedwongen annuleren. “We hadden geen regisseur en ook een tekort aan acteurs. Daarom een warme oproep naar alle inwoners van Schuiferskapelle om deze mooie hobby op te nemen.”

Het Pannentheater zoekt acteurs om volgend jaar mee op de planken te staan. © WME

Bert Dezutter is één van de vaste acteurs van Het Pannentheater. Het toneelspelen zit hem in het bloed, het is iets dat hij al vroeg in ‘t Zwarte Gat in Wingene deed. Maar dit jaar staat Bert niet op de planken. “Normaal gezien zouden we dit jaar ons zevende stuk spelen, maar dat kon uiteindelijk niet doorgaan“, legt hij uit. “We hadden om te beginnen geen regisseur meer gevonden, maar er waren ook problemen met een aantal acteurs die om verschillende redenen dit jaar niet mee konden doen.”

De groep was wel aan het repeteren aan een stuk met losse taferelen, waar slechts een handvol acteurs voor nodig zou zijn, maar uiteindelijk ging de stekker er toch uit. “Zonder echte regisseur zou het kwalitatief niet geworden zijn wat we willen brengen met Het Pannentheater, dus dan spelen we liever niet.”

Kapelse acteurs gezocht

Voor volgend jaar heeft Het Pannentheater met Johan De Craemer wel al een regisseur beet, maar de groep is ook dringend op zoek naar extra acteurs. “En dan nog het liefst uit Schuiferskapelle zelf”, licht Bert toe. “Op een enkeling na zijn al onze acteurs op dit moment afkomstig uit Wingene en Tielt. Het zou heel fijn zijn om ook acteurs uit Kapelle zelf aan te trekken. Dat hoeft niet meteen voor een hoofdrol te zijn; je kan starten met een kleinere rol en het zo leren. Bovendien regelen wij de repetities zo dat niet iedereen altijd aanwezig moet zijn. Niet alleen zouden we met Kapelse acteurs de band met Schuiferskapelle vergroten, ook voor het publiek is het interessant om bekende gezichten te zien.”

Volgend jaar zal Schuiferskapelle dus sowieso wel weer getrakteerd worden op een toneelvoorstelling. “Zoals steeds zullen we kiezen voor een goede komedie. Welke dat wordt, hangt sterk af van de samenstelling van onze acteursgroep. Hierbij dus nogmaals een warme oproep naar potentiële toneelspelers uit de streek.” (LD)

Wie zich geroepen voelt, kan zich melden bij Bert via n.dezutter@skynet.be of op het nummer 051 65 71 35.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.