Pannenkoekenverkoop voor gezin ’t Beenhouwerietje na woningbrand

Nadat er eind december brand uitbrak in de woning van het gezin van Steven Demeulemeester, Nathasja Vandemaele en hun dochter Febe uit Sint-Baafs-Vijve organiseren vrienden van het gezin en de ouderraad van basisschool De Vliegeraar nu een pannenkoekenverkoop. Op die manier hopen ze het gezin een financieel duwtje in de rug te geven.

Met de pannenkoekenverkoop wil de ouderraad het getroffen gezin een hart onder de riem steken.© LSi
Met de pannenkoekenverkoop wil de ouderraad het getroffen gezin een hart onder de riem steken.© LSi

In de nacht van 27 op 28 december vernielde een brand de benedenverdieping van de woning in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve, een deelgemeente van Wielsbeke. De rest van het huis liep rook- en roetschade op. Het gezin merkte de brand zelf op en kon dankzij enkele agenten en ambulanciers via een ladder in de tuin hun huis verlaten. Hun slagerij ’t Beenhouwerietje bleef gevrijwaard.

“Al enkele uren na dit vreselijke nieuws beslisten vrienden en leden van de ouderraad van De Vliegeraar, de school waar Febe studeert en waar moeder Nathasja actief is binnen die ouderraad, om de krachten te verenigen”, legt Lies Therssens van de ouderraad uit.

Onder het motto ‘Wielsbeke steunt Febe, Nathasja en Steven’ komt er een pannenkoekenverkoop . We rekenen daarvoor op de solidariteit van de Wielsbekenaar om de winter voor het getroffen gezin iets minder kil te maken. Ze verloren heel wat huisraad en speelgoed.”

Drive-in

Op zaterdag 6 februari tussen 9 uur en 16 uur zullen de bestelde pannenkoeken volledig coronaveilig via een drive-in op de parking van De Vliegeraar in de W.B. Cartonstraat afgehaald kunnen worden. De pannenkoeken van Dries kunnen voor 7 euro per kilo besteld worden via https://zure.ly/pannenkoek. Je ontvangt nadien een bevestigingsmail met het tijdslot waarin je je pannenkoeken kan komen ophalen.

“Steven en Nathasja staan altijd klaar voor onze school, via deze weg hopen we nu iets voor hen terug te doen”, besluit Lies Therssen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.