‘Palo Cortado’ opent de deuren in Brugge: “We willen voor iets zeldzaam en uniek staan”

Ran Van Ongevalle en Janah Van Cleven. © JLO
Redactie KW

De Brugse horeca is sinds maandag een top adres rijker. Bacardi Legacy winnaar Ran Van Ongevalle opent samen met zijn kersverse vrouw Janah Van Cleven hun ‘Palo Cortado’. Deze pop-up cocktail bar is gelegen in de gebouwen van Hof De Plezance en is verbonden aan het terras van restaurant De Republiek.

“We waren al lang bezig om een eigen zaak in Brugge op te starten”, vertelt Ran Van Ongevalle. Onze keuze viel eerst op een pop-up versie en dit vooral om de smaak en de keuze van het Brugse publiek inzake cocktails te ontdekken. We willen hen ook voor de komende jaren in de ban van de cocktails houden.”

Samen met zijn familie baatte hij de alom gekende ‘Pharmacy’ bars in Knokke en Antwerpen uit. “Toch willen we ons van deze familiezaak wat afscheuren en kozen voor het ‘Palo Cortado’ verhaal. De naam komt trouwens van een zeldzame soort Sherry wijn. We willen voor iets zeldzaam en uniek staan. Daarvoor gaan we nu niet in het dure gamma, maar we willen elke Bruggeling laten proeven en genieten van onze unieke cocktails. We hebben ook een drietal soorten tapas op de kaart die onze drankjes nog beter tot hun recht laten komen. We gebruiken trouwens heel wat huisgemaakte producten speciaal om ons van de anderen te kunnen onderscheiden. Ook onze partner Bacardi-Martini gelooft in ons verhaal en geeft ons heel wat credit inzake ontwerp. We hopen zoveel mogelijk klanten te bereiken en staan zeker open voor feedback”, aldus de 27-jarige Ran Van Ongevalle.

Bekende gezichten

De meest opvallende bezoekers was Gert Verhulst.
De meest opvallende bezoekers was Gert Verhulst. “Het is een echte aanrader en aanwinst voor deze stad.”© JLO

Bij de opening waren er heel wat gasten uit de ondernemingswereld aanwezig. Meest in het oog springende was studio 100 baas Gert Verhulst die maar al te graag op de invitatie van zijn ‘sms’-vriend Ran was ingegaan. “We spraken elkaar al vaak via sms, maar nu had ik de mogelijkheid om deze topper in het echt te ontmoeten. De ‘Pharmacy’ kent voor ons weinig geheimen, maar dit vind ik zeker even speciaal.

Ik deed de ronde van de cocktailkaart en eerlijk gezegd vallen ze allemaal heel lekker en aanstekelijk uit. Het is een echte aanrader en aanwinst voor deze stad. Zelf kies ik vaak voor een Long island ice tea omdat je daar het minst moet van drinken om het meeste effect te hebben”, lacht Verhulst.

Nog tot eind september kan men genieten van de cocktails in Palo Cortado aan de Sint-Jakobsstraat 36. Telkens van 12 tot 24 uur.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier