Palmierkoekjes voor bij de koffie van Mieke Gunst

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de palmierkoekjes van Mieke Gunst uit Lombardsijde

“Met amper twee ingrediënten heb je genoeg om deze feestelijke koekjes voor bij de koffie te maken”, opent Mieke. Voor het receptje liet ze zich inspireren door Jeroen Meus. Ze is dol op dessertjes.

In de keuken krijgt Mieke vaak hulp van dochters Bente en Diede. “Voor hen is dit een ideaal receptje: niet te moeilijk en een heerlijk resultaat!”

Palmierkoekjes voor bij de koffie van Mieke Gunst

RECEPT

voor ongeveer 40 koekjes

INGREDIENTEN

– 120 gram suiker

– 1 vel verse bladerdeeg (40x20cm), bij voorkeur van Aveve

WERKWIJZE

Leg het rechthoekige vel deeg met de kortste zijde naar je toe. Strooi gelijkmatig een laagje suiker over het hele oppervlak van het deeg.

Vouw de kortste boord van het deeg om. Maak een plooi van zo’n 2cm boven en onder. Strooi over elk omgevouwen stuk bladerdeeg een beetje suiker.

Vouw opnieuw aan elke kant een stuk om en bestrooi met suiker. Werk op dezelfde manier verder tot de twee opgerolde stukken deeg tegen elkaar liggen, zoals een dubbele worst. Werk af met wat suiker, snij de uiteinden bij, druk lichtjes aan en leg in een schaal.

Leg het deeg minstens twee uur in de koelkast. Wil je het deeg een hele nacht laten rusten, dek het dan af met vershoudfolie.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rol in schijfjes van een goeie centimeter en leg op een bakplaat. Bak de palmierkoekjes 20 minuten af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.