Palliatief Netwerk De Mantel op zoek naar ambassadeurs

De Mantel hoopt aan 1.000 ambassadeurs te geraken tegen eind dit jaar. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

In het kader van ‘De Warmste week’ van Music for Life hoopt vzw De Mantel tussen 6 en 31 december, minstens duizend sympathisanten te overtuigen om één euro per maand te doneren om de gratis palliatieve zorg in de regio Roeselare-Torhout-Tielt-Izegem te handhaven.

“Elke burger heeft het recht om op een menswaardige en kwaliteitsvolle manier afscheid te nemen van zijn of haar nabestaanden”, aldus Veronique Hoste, coördinator Netwerk Palliatieve zorg De Mantel, “en daarom ijveren wij ervoor om die gratis dienstverlening niettegenstaande de structurele tekorten, hoog te houden.”

Frustrerend

Deze menslievende organisatie heeft het ondanks subsidies van de overheid, aanvullende giften en de vele acties van vrijwilligers telkens weer moeilijk om rond te komen en dat blijft voor de talrijke onbaatzuchtige medewerkers een steeds terugkerende doorn in het oog. “Ons netwerk biedt ondersteuning aan huis bij elke patiënt met een beperkte levensverwachting en zoekt samen met de familie in overleg met hulpverleners naar de best mogelijke zorg”, klinkt het overtuigend. “Met dit fondsenwervingsinitiatief willen we graag zoveel mogelijk mensen ‘warm’ maken om gedurende één jaar maandelijks één euro te storten om op die manier palliatieve zorg dichter bij de burger te brengen. ‘Sensibiliseren is de boodschap’ want iedereen wordt vroeg of laat wel geconfronteerd met de noodzaak van onze dienst.”

Boegbeelden

Bekende ambassadeurs, die het hart op de juiste plaats hebben en die hun medewerking al verlenen zijn de burgemeesters van Roeselare, Ledegem, Tielt, Ruiselede en Izegem maar ook Roeselarenaar Yves Vanderhaeghe en verschillende gekende figuren uit de cultuur- en de zakenwereld hebben zich, zonder er veel te moeten bij nadenken, geëngageerd. “Bij de afsluit van ‘De Warmste Week’ op StuBru trekken wij trouwens op 23 december naar Boom met het (tussentijdse) resultaat”, aldus Veronique.

Hoe?

Ambassadeur worden, is heel eenvoudig. Via de website ‘1uit1000.be’ word je, na je gegevens te hebben ingegeven, opgenomen in de ‘lijst van 1000’. Ook bedrijven kunnen met een minimum bijdrage van 10 euro per maand hun medewerking verlenen.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier