Pakkend en persoonlijk eerbetoon aan overledenen aan wzc De Ruyschaert

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op afdeling De Wende van woonzorgcentrum De Ruyschaert in Marke was er dinsdagnamiddag een pakkend eerbetoon voor de bewoners van de afdeling die de afgelopen maanden overleden zijn aan de gevolgen van covid-19.

Heel wat bewoners van woonzorgcentrum De Ruyschaert werden getroffen door covid-19. Per afdeling werd er dan ook psychologische begeleiding voorzien om het als team te verwerken. Dinsdagnamiddag hielden de personeelsleden van afdeling De Wende een pakkend eerbetoon aan de overleden bewoners van hun afdeling.

Persoonlijke boodschappen

“We konden niet op een waardige manier afscheid nemen van onze overleden bewoners”, aldus ergotherapeute Els Kindt. “We zetten daar nochtans altijd sterk op in bij De Ruyschaert en het deed veel pijn om dat niet te kunnen doen.”

https://www.youtube.com/watch?v=EoTK-tyZh0Y

Er was een bezinning met teksten en muziek. Het personeel had voor iedere overledene een persoonlijke boodschap en er werden herinneringen aan elke overledene opgehaald. De emotionele woorden zorgden voor moeilijke momenten bij de medewerkers. Het was duidelijk dat de mensen daar graag gezien waren. “De mooie beelden van onze bewoners blijven. We laten hen niet echt los, maar houden hen nu op een andere manier vast in ons hart. We moeten weer vooruit, want dat zouden onze bewoners gewild hebben, maar nooit zal het nog hetzelfde zijn zoals vroeger.”

Groeipapier met zaadjes

Na de bezinning werden ballonnen opgelaten, een voor elke overledene van De Wende. Aan de ballonnen hing groeipapier met zaadjes in. “Wie de ballon vindt, wordt gevraagd om de zaadjes te zaaien en er ons een foto van te bezorgen. Dat zou ons heel veel deugd doen.” Bij het oplaten van de ballonnen leek het of ze zouden terugkeren. “Een teken dat ze hier bij ons willen blijven”, luidde het.

Elke medewerker kreeg nog een steen met ‘merci’ op. Els haakte smileys om op de schorten van de medewerkers te prikken. “We zullen nog lang met mondmaskers moeten werken en zo kunnen onze bewoners onze glimlach niet meer zien. Deze smileys toveren weer een glimlach naar onze bewoners toe.”

Een kaars zorgde voor licht in de vaas met de namen van de overleden bewoners.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten