Pak volk voor ‘De Burgefeester’ in Staden

Francesco Vanderjeugd (Open Vld) viert zijn 5-jarig burgemeesterschap uitbundig met een feest.
Redactie KW

De Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) staat eind dit jaar vijf jaar aan het roer van de gemeente. Om die verjaardag te vieren organiseerde hij zaterdag het gratis festival ‘De Burgefeester’. De burgervader bleek na afloop alvast tevreden over festival en opkomst.

‘De Burgefeester’ vond plaats in en om een tent op de terreinen van basisschool van het gemeenschapsonderwijs ‘t Klavertje in de Diksmuidestraat. De eerste uren van het festival – dat om 14 uur startte – stonden in het teken van de kinderen. Zo was er vanaf 14 uur animatie voor de allerkleinsten voorzien en was er ook een optreden van de Ketnetband.

Burgemeester als DJ

De burgervader wist met Laura Tesoro, Get Ready, Raymond van het Groenewoud en Sven Ornelis een pak grote namen te strikken. Ook plaatselijk talent Jolien Defour kreeg evenwel een kans om haar kunnen aan het lokale publiek te demonstreren. Het festival werd afgesloten door coverband Rock Au Vin.

Ook de burgervader kroop even als DJ achter de draaitafels. Hij toonde zich alvast opgezet met de ruime publieke opkomst. “Ik schat dat we in de loop van de dag toch wel 2 à 3.000 man hebben mogen verwelkomen.”, aldus de burgemeester, “Hoofddoel was om mijn vijfjarig burgemeesterschap met de inwoners van de gemeente te vieren. Een vroege verkiezingsstunt was het gratis festival niet. We zijn nog niet bezig met de verkiezingen van volgend jaar.”

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier