Paint Battle Jam Kortrijk wederom groot succes

Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Vandaag was het D-Day voor de liefhebbers van graffiti. Op de Paintballsite van Kortrijk werd er een heuse Paint Battle Jam georganiseerd.

Laat jullie niet misleiden door de locatie waar het evenement plaatsvond, we hebben het wel degelijk over graffiti. De organisatie achter het evenement is de Kortrijkse vereniging ArtKor en dit alles gebeurde in samenwerking met Paintball Kortrijk.

Het evenement werd opgesplitst in 2 delen. Zo was er een echte graffitibattle tussen 10 artiesten waarin gestreden werd om de beker en was er een ook een heuse graffiti-jam met maar liefst veertig deelnemers. “We willen met dit evenement mensen uit Vlaanderen en Wallonië samenbrengen en op een vriendschappelijke manier laten strijden met elkaar. Alles verliep zeer gemoedelijk en er werd veel afgelachen”, aldus Jatse Verschoore van ArtKor.

De winnende ploeg had alvast genoten van hun dag. “We komen allemaal uit andere steden. Zo zijn er uit Brussel, Rijsel, Doornik en Kortrijk. Net die diversiteit zorgt voor een mooie input aan ideeën. We hebben dan wel gewonnen maar deden vooral mee voor het plezier en de mensen rondom ons. We leren altijd bij op elk evenement en dat is wel heel erg aangenaam” verwoordt Reset van RFK Team het.

Voor de deelnemende artiesten werd er een startpakket voorzien met bussen van de organisatie zodat er een basis gelegd kon worden. “We voorzien een basispakket maar elk kunstwerk is anders en divers dus het kan gebeuren dat sommige artiesten hun eigen materiaal meenemen ook. Op die manier ontdekt elke artiest zijn eigen stijl” besluit David Deduytschaver.

Paint Battle Jam Kortrijk wederom groot succes

Ook aan de jongsten werd gedacht want rond 14 uur werd er een echte workshop georganiseerd door MC Bullit voor jong of ongekend talent. Wie dat wilde, kon proeven van het graffitispuiten en zijn volle gang gaan. “Het is een plezante manier om de jongeren te laten kennismaken met de graffitiwereld. We geven een workshop tussen grote talenten en we laten ze de eerste stappen zetten naar de toekomst”, vertellen de organisatoren ons.

(TV/Foto’s TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier