Paella BrienKytKys neemt intrek in vaste stek

V.l.n.r.: Sabrina Vanthournout, Kytti, Kyssi en Johan Godderis. (foto Kurt) © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Dik twee jaar geleden startten Sabrina Vanthournout en haar dochters Kytti en Kyssi Godderis hun eigen foodtruck: Paella BrienKytKys. Vanaf september krijgt het verhaal een nieuwe wending, want dan opent het drietal hun zaak in de voormalige broodjeszaak Nina langs de Brugsebaan. “Door corona vielen al mijn geplande feestjes – en dat waren er veel – weg. Van de ene op de andere dag had ik niets meer. Ik zat maanden zonder inkomen.”

Intussen nam het gezin haar intrek in de nieuwe zaak met aanpalende woning, toepasselijk in Spaanse stijl. “We waren al een jaar op zoek naar een vaste locatie, dus nog voor de coronacrisis. Onze dochters blijven in het ouderlijke huis wonen. Dat dit huis in Spaanse stijl is, maakt het plaatje helemaal compleet.”

Ook de inrichting van de zaak krijgt een Spaans tintje. “De keukens in Spanje zitten in de zaak zelf. Bij ons is het een gesloten keuken, maar met beglazing zodat je binnen kan kijken. De zaak zou op 1 september moeten openen. We verkopen ook Spaanse ham, Spaanse wijn. We blijven ook belegde broodjes – net als in de vorige zaak – aanbieden, maar dan meer met een zuiderse tint. Ook de tapas blijven behouden. Daarenboven komt er ook een brood- en drankautomaat. Tot slot zijn er ook koffie en koffiekoeken. Een heel brede waaier dus.”

Winterse varianten

“Binnen een straal van de kilometer brengen we de paella’s, tafelwarm. Paella wordt enkel op vrijdag, zaterdag en zondag geleverd. Mensen komen zelfs van Aartrijke, Diksmuide en Geluwe voor de paella. We bieden ze aan in de originele pannen. Paella is een zomers gerecht, maar in de winter zijn er ook Spaanse wintermenu’s te verkrijgen. Dat heb ik ook geleerd in de periode dat we nog in Spanje woonden.”

Daarnaast blijft ook de foodtruck behouden. “Kytti en Kyssi zien dat enorm zitten. We hebben al op festivalletjes, personeelsfeestjes… gedaan. Dat is meer hun ding en ze blijven het combineren met hun vaste job. Ik blijf dan in de zaak.”

Het waren haar man Johan en dochters Kytti en Kyssi die Sabrina indertijd overtuigden om voor het nieuwe verhaal te kiezen. “Mijn man en dochters hebben me enorm gepusht om deze stap te zetten. Zelf was ik bang om op mijn 50ste nog zo’n switch te maken. Maar ik ben hen zeer dankbaar en tevreden. Het is een mooie combinatie.”

Dinsdag is de sluitingsdag. Meer info op de Facebookpagina van Paella Brienkytkys of telefonisch via 0471 10 98 11 of 051 24 59 45.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier