PADI’S PARADE (9) : Chris Reilhof

Redactie KW

Elke week zoekt showbizzman PADI een West-Vlaamse artiest op.

>> BIO – Op het podium met Gerard Joling, Koos Albert…

De bijna 45-jarige Chris Reilhof uit Izegem viert dit jaar zijn zilveren jubileum als zanger. Beroepshalve werkt hij als zelfstandig koerier, gecombineerd met een zangcarrière. Chris is getrouwd en staat op het podium onder zijn eigen naam : Chris Reilhof. In 1988 begon hij te zingen. Dit kwam door de populaire Soundmixshow van Henny Huisman. Hij imiteerde Pascal Laurent en op die manier kreeg hij naambekendheid en kwamen er optredens binnen. Eén jaar later bracht hij niet één, maar wel drie singles uit die het publiek aanspraken. Het waren gouden jaren voor Chris, die toen optrad in dezelfde programma’s waarin ook Gerard Joling, Koos Albert, enz. optraden. Chris zat niet stil en bracht in de daaropvolgende jaren nog diverse singles uit, die vaak werden gedraaid op Radio 2 en met dezelfde Vlaamse nummers mocht hij ook optreden in tv-programma’s in Nederland. Deze programma’s werden opgenomen in de studio van John De Mol in Aalsmeer (Nederland).

>> HET MOOISTE MOMENT – Eerste optreden bij Tien om te Zien

“Daar moet ik niet lang over nadenken”, zegt Chris. “Dat was mijn allereerste optreden met de single Ik voel me zo goed tijdens Tien om te Zien in de Manhattan in Leuven. Dit liedje – geschreven door Frank Valentino – was een topper en wanneer je dan in zo’n bekend tv-programma mag zingen, blijft dat altijd een mooi moment. Ik was dan ook al vijf jaar bezig, zodat ik dit optreden nog altijd zie als een erkenning voor mijn inzet. Ik herinner mij nog goed hoe ik die dag al heel vroeg in Leuven moest zijn. Ik wilde het nummer mooi in beeld brengen en daarom deed ik een beroep op danseressen van de dansstudio Patrick Deconinck. Dit tv-optreden was over de volledige lijn geslaagd. Het zorgde voor nog extra naambekendheid in Vlaanderen. Ik vond het ook een eer om op dat moment het podium te mogen delen met andere bekende artiesten. Nog één van mijn mooiste momenten zijn de optredens voor De nacht van de champagne in de Europahal in Tielt. Ik stond daar op het podium in het gezelschap van diverse binnen- en buitenlandse artiesten. En zoveel volk, amaai… onvergetelijk.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Lof van Will Tura

“Dat was ongetwijfeld het Radio 2-programma De Zondagsclub in Moorslede, toen nog gepresenteerd door Ro Burms. In hetzelfde programma traden ook Frank Galan en Will Tura op. Vooraleer ik het podium betrad, sloeg ik een praatje met Will Tura. Na mijn optreden kwam Will naar me toe. Hij zei dat ik moest verder doen met mijn muzikale carrière, dat ik op de goede weg was en dat ik er wel ging geraken. Hij vond de act bij deze single ook heel goed. Ik was gecharmeerd door deze mooie woorden van Vlaanderens nummer één. Zijn woorden stimuleerden mij om verder te zingen. Natuurlijk maakte ik ook de periode mee dat de Vlaamse showbizz in een dipje zat, maar toch had ik nooit te klagen qua werk. Wanneer je tijdens ieder optreden je best doet, dan zijn de organisatoren tevreden en word je automatisch gevraagd om het volgende jaar terug te komen.”

>> WELKE DROOM KOESTERT CHRIS NOG – Eén nummer in de Vlaamse hitparade

“Dit jaar sta ik 25 jaar op het podium en dus besloot ik om een full-cd met al mijn bekende songs uit te brengen. Ik breng ook een nieuwe zomersingle uit en natuurlijk een video-clip, want een dergelijke clip is heel belangrijk om toch ook op de nationale tv-stations te komen. Ook in 2014 breng ik een fanbal in West-Vlaanderen. Het is een traditie dat ik ieder jaar een dergelijk fanbal geef en het blijft de mensen sterk aanspreken. Omdat het dit jaar een zilveren jubileum is, zal ik daar natuurlijk extra aandacht aan schenken. Maar mijn grootste droom is met één van mijn liedjes in de Vlaamse top tien te kunnen staan. Ik ben al 25 jaar bezig, ken het klappen van de muzikale zweep en ik blijf erin geloven. Gemakkelijk is het niet, maar misschien scoor ik wel met deze zomersingle en vind je me – hopelijk voor meerdere weken – terug in de Vlaamse hitparade.”

(PADI)

>> Info : 0498 10 71 34.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.