PADI’S PARADE (7) : Nils Landers kreeg optredens dankzij blunder in Komen Eten

Redactie KW

Elke zaterdag zoekt onze showbizzreporter een bekende of minder bekende zanger of zangeres op.

>> BIO : Dansen tijdens Tien om te Zien

Nico Chiers zag 31 jaar geleden het levenslicht. Momenteel woont hij in Wevelgem, waar hij in het dagelijkse leven een kapperszaak uitbaat. Als kind stond hij al naast de tv te dansen wanneer Tien om te Zien werd uitgezonden. Toen dachten zijn ouders al : Onze tweede is wel een heel specialleke… In zijn tienerjaren wilde Nico al naar de Showbizzschool in Oostende gaan. Zijn ouders zagen deze keuze helemaal niet zitten, waardoor hij dan maar naar de vakschool trok, om met hamer en beitel te leren werken. Twee jaar later besloot Nico het eens duidelijk te zeggen tegen zijn ouders. Hij zei dat hij kapper wilde worden. Hij volgde de opleiding, maar zijn hobby bleef zingen en alles wat met de media te maken had. In die periode ging Nico veel naar tv-opnames kijken en bleef hij wegdromen met het idee dat hij ooit daar zelf ging staan. Vier jaar geleden nam hij als Nils Landers zijn eerste single Ik wil je voor eens en altijd op. Ondanks de promotie, knappe website, fotokaarten… rolde de bal niet voor 100%. Een grap bracht daar verandering in. Nils werd gevraagd voor het tv-programma Komen Eten. Iemand had hem ingeschreven en het productiehuis Sultan Sushi wist hem te overhalen, ondanks het feit dat Nils helemaal niet kan koken. Zijn grootse blunder zorgde voor kijkcijfers en ook voor… optredens. Nils werd gevraagd om op te treden in cafés, op schlagerfestivals, studentenfuiven, enz. Zijn volgende single was een duet met Yves Segers, namelijk ‘Te quiero mas’. Opnieuw volgden er enkele tv-optredens, waaronder De neus van Pinokkio, Man bijt hond, Peter van de Veire live… “Ik zal altijd de zingende kapper blijven, maar liever de zingende kapper dan de zwevende kapper”, lacht Nils. Binnenkort komt er een nieuwe meezinger uit. Volgens Nils terug een nummer dat zal blijven hangen in het geheugen van de mensen.

HET MOOISTE MOMENT ? Het eerste eigen nummer

“Als tiener had ik geen interesse in Chiro, KSA of in andere jeugdverenigingen. Wat me aansprak was… enkel muziek ! Iedere week kocht ik met mijn zakgeld een nieuwe single, maar helaas was er tussen al die singles geen enkel schijfje van mezelf te bewonderen. Diverse mensen gaven mij de raad om toch te zingen, want ze bleven maar benadrukken dat ik een toffe stem had. Ik kwam echter de juiste mensen niet tegen. Tot ik Filip Dobbelaere – mijn manager en vriend – leerde kennen. Hij geloofde muzikaal in mij en hij liet er ook geen gras over groeien. Eén week later stond ik al in de studio. Dat blijf ik spannend vinden : je wordt in een hokje geduwd met een microfoon voor je en 3, 2, 1… opname. Daarna volgde de cd-voorstelling met heel wat aanwezigen en pers. De droom van een eigen nummer was eindelijk waarheid geworden. Met een kleding-, schoenen-, fotografiesponsor klopte het plaatje volledig. Ik moest mezelf wel bewijzen, maar ik stelde niemand teleur.”

HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN ? De Nacht van de Schlagers in Kortrijk Xpo.

“De Nacht van de Schlagers in Kortrijk Xpo”, zegt Nils. “Het was bijzonder spannend en ook leuk om dit te mogen ervaren. Mijn moeder zorgde dat de kledij goed was gestreken en mijn vader dacht : als dat maar goed komt. Er zaten immers ook mensen in de zaal die de zoon van Rita en Gaby kenden. Mijn ogen keken vooral naar de professionele aanpak. Plots had ik een eigen loge met mijn naam erop. Haha, geweldig toch. Een busje bracht mij tot dichtbij het podium. Eén uur geleden stond ik nog met kam en schaar in mijn kapperszaak, nu stond ik plots in een ander decor en voor 5.000 mensen. Probeer dan maar eens twee uren later goed te slapen in bed. Dat lukt niet hoor. Diverse mensen kwamen in de pauze naar mij toe met de boodschap dat ze van mijn optreden maar weinig hadden verwacht, maar wel waren geschrokken over mijn talent. Wie weet prijkt de naam Nils Landers nog eens op één dergelijke affiche ? Dat weet je niet hé. Een hit scoor je immers meestal maar wanneer je het niet hebt verwacht.”

WELKE DROOM KOESTERT NILS NOG ? Een plaatsje in de Vlaamse top 10

“Een duet heb ik al gerealiseerd, maar stiekem droom ik nog van een plaatsje in de Vlaamse Top 10. Dat zou een erkenning en beloning zijn voor mijn werk. Niet enkel mijn werk, maar ook de mensen achter mij, de producer, het hele team. Ik bezit veel energie, volg cursussen in haartrends, behaalde vorig jaar een vaarbrevet, ga iedere week naar de zumba, enz.. Ik ben en blijf dus een bezige bij. Mocht ik de kans krijgen om mee te doen in een tv-spot, dan zou ik ook die kans grijpen. Ik word meestal geboekt om een Schlagerfestival op gang te trekken. Ik sta altijd vooraan de gevestigde waarden. Wie weet sta ik er ooit eens tussenin of zelfs als topact. Ik geef nooit op en blijf in mezelf geloven. Wie geen droom meer heeft, heeft niks om naar te verlangen of om naar uit te kijken. Neem nu Michael Lanzo, een goede vriend van mij. Ik gun hem van harte zijn overwinning in Belgium’s Got Talent. En lukt het mij niet om door te breken, dan heb ik mij toch altijd geamuseerd en heb ik het toch geprobeerd”, besluit een optimistische Nils Landers.

(PADI)

>> ando.events@telenet.be – 0476 69 44 09.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.