PADI’S PARADE (6) : Andy Reivan kreeg 33 bouten in zijn voet door valpartij op hoge hakken

Redactie KW

Elke week zoekt showbizzman PADI een bekende of minder bekende artiest uit West-Vlaanderen op.

>> BIO : begonnen met playbackwedstrijden

Andy zag het levenslicht in Kortrijk op 9 maart 1979. Hij groeide op in Harelbeke. Op zevenjarige leeftijd begon hij deel te nemen aan playbackwedstrijden. Andy stond solo op het podium en bracht vooral de song ‘Born To Be Alive’ van Patrick Hernandez. Samen met zijn broer Thierry zong hij ook het lied ‘Hij was maar een clown’ van Ben Cramer. Hij stond ook met zijn schoonzus op het podium om Pierrot van Bonnie Saint Claire te vertolken. “Het was een onvergetelijke periode. Alleen, met mijn broer en ook met mijn schoonzus eindigden we 97 keer op de eerste plaats”, zegt Andy. Op veertienjarige leeftijd verzwakten de playbackwedstrijden. Andy had de smaak van het dansen te pakken. Hij volgde danslessen in de Dansschool Dursin in Kortrijk en in de Dansschool Beyaert in Ingelmunster. Vier jaar later nam hij deel aan travestieshows. We zijn nu 17 jaar later en nog altijd staat Andy als Miss Layla op het podium. Midden 2012 werd er echter een nieuwe Andy boven de doopvont gehouden. Als zanger Andy Reivan begon hij Nederlandstalige songs te zingen. Eind augustus 2012 bracht hij zijn allereerste solo-album Overal is het feest uit. In december 2013 kwam de single ‘De taal der liefde’ uit hetzelfde album uit en op 21 maart eerstkomend is de single Dans nog één keer met mij uit dezelfde cd te downloaden via iTunes. Andy is ook bezig met het zoeken naar nieuw muziekmateriaal. Op 26 mei 2013 trouwde hij met Olivier Vandevelde, waarmee hij in Ingelmunster woont. Sinds 1 februari jl. is Andy ook freelance begrafenisondernemer, samen met zijn echtgenoot Olivier.

>> HET MOOISTE MOMENT ? Eigen muzikaal ding

“De geboorte van Andy Reivan. Als Miss Layla stond ik vele jaren op het podium, terwijl ik playbackte. Als Andy Reivan kan ik eindelijk mijn eigen muzikaal ding doen. Ik heb de microfoon in handen en kan tussen twee liedjes de mensen eens aanspreken. Dat is helemaal iets anders. In februari jl. ben ik ook – samen met Olivier – met Peter Blanckaert Madeliefje (PBM) voor de vijfde keer meegeweest op reis naar Spanje. Er waren een 150-tal reizigers mee, die met de autobus en ook met het vliegtuig waren afgereisd. Ik mocht drie dagen optreden. Een heel mooi moment is wanneer je – zelfs bij hun thuiskomst – nog altijd zo’n mooie reacties krijgt van aanwezige fans. Dat doet enorm deugd en zoiets stimuleert mij om muzikaal verder te doen. Tijdens mijn optredens breng ik ook altijd ‘een Lied voor mama’ en wanneer ik dan de mensen de zakdoek zie bovenhalen, dan weet ik dat ik hen muzikaal heb geraakt.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN ? Gevallen door talon van 13 cm

“Dat zal ik nooit vergeten, ‘t was een optreden in Rollegem bij Kortrijk. Ik was verkleed als Miss Layla en bracht – in duo – het nummer ‘De orgelman’ van het meisjesduo Sha-Na. Natuurlijk stapte ik eens met die hoge haken aan van het podium. Ik moest er met mijn dik kostuum aan ook terug op geraken en toen liep er iets fout. Mijn talon van 13 cm hoog haakte in het podium en ik viel. Mijn voet lag helemaal gedraaid. Ik werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Kortrijk, waar ze raar opkeken toen ze daar een man in vrouwenkledij zagen toekomen”, lacht Andy. “Er werd een spoedoperatie uitgevoerd. In mijn voet werden er twee spillen en maar liefst 33 bouten gestoken. Ik had immers een scheen-, kuitbeen en enkelbreuk opgelopen. Mijn specialist zei toen dat ik nooit meer op een podium ging kunnen staan, maar ik deed in ‘t geheim ook zelf oefeningen om vlugger te herstellen. Uiteindelijk duurde de volledige herstelperiode één jaar. Ik maakte ook nog iets anders mee. Ik moest optreden als Miss Layla in Limburg. Ik kwam er toe, maar ik had mijn pruiken niet mee, wel de kledij. Optreden zonder pruiken was niet mogelijk, zodat ik dan gewone nummers heb gezongen.”

>> WELKE DROOM KOESTERT ZANGER ANDY NOG ?

“Ik wil verder succes hebben als zanger Andy Reivan. Ik wil mensen blijven entertainen, muzikaal gelukkig maken. Dit jaar treed ik exclusief als Miss Layla op tijdens de Madeliefjes-shows in de Aviflora in Ingelmunster. Ook in juli en in november ben ik daar tien keren per maand aanwezig. Ik denk ook aan een nieuwe single en wie weet : ooit een nieuwe cd ?”

(PADI)

>> Boekingen : info@andyreivan.be, www.andyreivan.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.