PADI’S PARADE (51) : Jeroen Maes

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een West-Vlaamse artiest op.

>> BIO – Veelzijdige zanger, acteur en tekstschrijver

Bruggeling Jeroen Maes studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij begon zijn carrière op het kleine scherm als Freek in de vtm-serie ‘Wat nu weer ?’. Verder als Steven in de begindagen van de VRT-soap Thuis. Hij speelde ook diverse gastrollen in o.a. De Kotmadam, Wittekerke, Mega Mindy, Spoed, Nonkel Jef, Zone Stad, Samson, Familie… Daarna maakte hij de overstap naar het musicalgenre. Zijn meest in het oog springende musicalrollen waren die van Tante Sidonia in enkele Suske & Wiske-musicals en ook als De vorst van Verona in de spektakelmusical Romeo en Julia. Jeroen was ook te zien in de succesverleningen van de musical Olivier als Mister Sowerberry. In de Clouseau-musical Domino vertolkte hij de rol van Alex. Jeroen was eveneens meerdere jaren zanger bij de vtm-soapband en De Canzonnissima’s. Hij stond ook tien zomers lang op het podium in de zomerrevues van Het Witte Paard in Blankenberge. Op theatervlak kon je Jeroen aan het werk zien in Scrooge, Oliver Twist, Amadeus, Stilte aub, Triple Expresso, 10 Kleine Negertjes, De Roze Bruiloft, Boeing Boeing en onlangs ook als Basil Fawlty in de theaterversie van Fawlty Towers. In 2012 ging zijn eerste volavondstuk Van kwoad nor erger in première in Kusttheater Colisée in Blankenberge en dat in onvervalst West-Vlaams. Een tweede De Latste Kanse volgde en ook Komen (Vr)eten, maar deze keer niet enkel in het West-Vlaams. Alle drie de voorstellingen zijn van Het Prethuis uit Blankenberge, waar Jeroen ook medeoprichter van is. Recent ging ook Boer zocht vrouw in première in het Antwerpse Fakkeltheater, ook zijn eigen werk.

>> HET MOOISTE MOMENT – “De première van mijn eerste stuk”

“Och, dat is een moeilijke vraag, omdat ik in al die jaren al zoveel mooie momenten meemaakte. Maar de première van mijn eerste stuk Van kwoad naar erger, dat was echt een zalig moment. Zien dat wat je creëert aanslaat en veel bijval kent, doet ontzettend deugd. Ik geniet echter iedere avond wanneer ik op het podium sta. Mensen aan het lachen brengen, heeft veel voldoening. Ook de warme reacties achteraf neem ik dankbaar in ontvangst. Maar premières blijven altijd stressvol, zeker als het om komedies gaat. De schrik dat er niet zal gelachen worden, zit er nog altijd in. Gelukkig maakte ik nog niet mee dat de zaal muisstil bleef. Heel bevrijdend is altijd de eerste lach op zo’n première, dan valt er al een zware last van je schouders.”

PADI'S PARADE (51) : Jeroen Maes


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – “Laatste show – na tien jaar – in Het Witte Paard in Blankenberge”

“Mijn laatste avond in Het Witte Paard in Blankenberge. Dat was een heel emotioneel en mooi moment. Ik besloot zelf – na tien jaar – om er mee op te houden, maar dit in een heel goede verstandhouding, zeker omdat ik deze show daar altijd graag deed en er ook veel uit leerde. Het was echter toch even slikken toen Nele Goossens op ‘t eind van de show het woord nam om mij te bedanken. Ik kreeg het ook even moeilijk toen het publiek zo warm en dankbaar reageerde. Met Nele heb ik sowieso een speciale op-de-planken band opgebouwd. Het is zo fijn om met haar te kunnen spelen, zoals ook nu in Boer zocht vrouw.”

>> WELKE DROOM KOESTER JEROEN NOG ? – “Een komische serie op tv”

“Ik hoop nog enkele jaren te kunnen doen, waarmee ik nu bezig ben. Het is zo fijn, eigen stukken kunnen uitwerken en brengen voor een breed publiek. Zo gaan we verder door met de traditie om ieder jaar een komedie in het West-Vlaams te brengen met ons gezelschap Het Prethuis. Daarnaast – als ik dan toch mijn dromen de vrije loop mag laten gaan – zou ik heel graag nog eens een fijne komische serie doen op televisie. Misschien vind ik zelfs de tijd en inspiratie om er zelf één te schrijven.”

(PADI)

>> Boeking : www.prethuis.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.