PADI’S PARADE (46) : Kelsey

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzgoeroe PADI een West-Vlaamse zanger of zangeres op.


>> BIO – Eerst solo, dan in duet met Andrei Lugovski en nu debuutalbum

Kelsey Baes is 18 jaar, zelfstandig zangeres onder de naam Kelsey en ze woont in Koksijde. Ze zingt al van jongs af. Vroeger zong ze vooral in de kerk ter gelegenheid van communies, huwelijken, doopplechtigheden… Toen ze twaalf jaar jong was, zat ze één jaar in het kinderkoor van Studio 100. In hetzelfde jaar speelde ze ook de hoofdrol in de schoolmusical The Wizard of Oz. Op 16-jarige leeftijd nam ze deel aan Belgium’s Got Talent op vtm en daar werd ze opgemerkt door zanger Andrei Lugovski uit Oostende. Hij vond haar auditie super en vroeg of ze samen de duetten Ik hou van Jou en The Prayer gingen zingen. Op die manier was Kelsey vaak te zien tijdens een optreden van Andrei. Het eerste gezamenlijk concert had plaats in de kerk van Koksijde Dorp. Ze was ook twee keer special guest tijdens zijn concert in het Casino van Middelkerke. Tijdens de zomer van 2014 kwam haar eerste clip uit van het lied Carrickfergus. Momenteel zingt Kelsey op verschillende evenementen en in feestzalen. In de studio van HeKo Selection in Passendale was Kelsey hard aan het werk om haar eerste cd op te nemen. De release van haar debuutalbum A Magical Feeling gebeurde net. Het worden alvast drukke maanden voor Kelsey qua het voeren van promotie voor haar debuutalbum en optredens.

>> HET MOOISTE MOMENT – “Opnames eigen clip en debuutalbum”

“Ik ben nog niet zolang professioneel bezig, maar mijn mooiste moment was ongetwijfeld de opname van mijn debuutalbum A Magical Feeling. We werkten allemaal hard om er een prachtexemplaar van te maken. Ik ben Koen alias Bandit, Heike, alle muzikanten en mijn zangcoach Didier Deruytter erg dankbaar, omdat ze met hart en ziel hebben gewerkt aan mijn eerste cd. Wat ik ook nooit meer zal vergeten, was de opname van mijn clip Carrickfergus. Dit gebeurde door de firma Coastvideo met als locatie het kasteel van Loppem. Toen ik mijn eigen clip op Ment TV zag, was dit voor mezelf een heel leuk moment.”

PADI'S PARADE (46) : Kelsey


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – “Twee optredens in Oostende”

“Zilverrock 2013 : dat vergeet ik nooit meer ! ‘t Was voor mij de eerste keer in ‘t Kursaal Oostende. Deze droom had ik al van jongs af. Ik vond het een eer om op zo’n groot podium te mogen zingen. Het was een schitterende avond. Toen Andrei Lugovski en ik samen het duet The Prayer zongen, werd de avond nog mooier. Dit door de staande ovatie die wij kregen van het publiek. Nog één optreden dat mij altijd bij blijft, was het kerstconcert in de Sint-Janskerk in Oostende. ‘t Was een concert met Andrei Lugovski, Frank Galan, mezelf en het kinderkoor Bloemenfontein uit Afrika. Dat kinderkoor is heel bekend omwille van hun optredens met André Rieu. ‘t Was een schitterende ervaring, een memorabel moment.”

>> WELKE DROOM KOESTERT KELSEY ? – “Een duet met Lara Fabian of Sarah Brightman”

“Het zou fantastisch zijn om ooit met een internationale artiest te mogen zingen, zoals Sarah Brightman of Lara Fabian. Persoonlijk ben ik een grote fan van Lara Fabian. Ik heb dan ook haar nummer Broken Vow gecoverd op mijn album. Waarom ? Omdat dit liedje één van mijn favorieten is. De droom van bijna iedere artiest is natuurlijk ook dat je het Antwerpse Sportpaleis kan vullen met publiek, waarvan je weet dat ze speciaal voor jou komen. Stiekem zou ik ook eens graag in een musical willen meespelen. Een zanger moet dromen hebben. Bij mij zijn dromen de kracht om door te gaan in deze toch niet zo gemakkelijke wereld. Maar natuurlijk mag een mens niet vergeten dat eigenlijk de reis naar je bestemming het doel is. Ik geniet van ieder moment waar ik als zangeres kan tonen wat ik kan, want bijna ieder optreden is een goeie ervaring en een leuk moment.”

(PADI)

>> Info en boekingen : Contact and Booking, 0479 91 40 63 – kelsey.baes@gmail.comwww.facebook.com/kelsey.baes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.