PADI’S PARADE (45) : Bandit

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een West-Vlaamse artiest op.


>> BIO – “Twee jaar op tournee met Will Tura”

De 42-jarige Koen Moeyaert alias Bandit woont in Passendale. Ruim 20 jaar geleden begon het muzikaal voor Koen door de intrede van de karaoke in ons land. Koen leerde een producer kennen en samen besloten ze een nummer op te nemen. Al heel snel vonden ze een tof countrynummer. Om het nationaal bekendheid te geven, stelde ze het liedje voor aan Will Tura, die er ooit een hit mee had. Will zong het in ‘t Nederlands, Koen in ‘t Engels. Door die samenwerking was Koen alias Bandit twee jaar special guest tijdens de concerten van Will. Hij nam ook drie albums op met werk van Will, maar dan wel in ‘t Engels. Bandit werd bekend in heel Vlaanderen. Koen combineerde het zingen vele jaren met zijn job als leverancier van exclusieve zitmeubelen. Door meer aanvragen voor optredens, was dat niet langer combineerbaar. Hij begon ook met de uitbouw van een eigen muziekstudio. Zes jaar geleden besloot Koen als zelfstandig zanger door ‘t leven te stappen. En dat heeft hij zich nog niet beklaagd. Collega-artiesten komen eveneens langs voor opnames, terwijl Koen instaat als producer. Ook zijn albums worden natuurlijk in zijn eigen muziekstudio opgenomen.”

>> HET MOOISTE MOMENT – “Herinnering aan Barbara, de vrouw van wijlen Roy Orbison”

“Ik kan veel mooie momenten opsommen, zoals geboren zijn met een stem waarmee ik mensen kan boeien. Ik ben blij dat ik al vaak de kans kreeg om mij te laten horen aan de mensen. Ik bewaar ook een mooi moment aan de opnames van verschillende albums in samenwerking met o.a. Christoff Wybouw en Jacques Verburgt. Ook het contact en de samenwerking met Barbara – de vrouw van mijn groot idool Roy Orbison – blijf ik koesteren. Helaas is Barbara er nu niet meer… Een bijzonder moment was ook de ontmoeting met Jerry Reed, bekend van de films Smokey and the Bandit en het nummer The Guitar Man, die hij maakte voor Elvis. Deze sterke artiest mocht ik persoonlijk ontmoeten tijdens één van zijn optredens in Texas. Nog mooie momenten ? Tijdens mijn optredens te mogen ervaren hoe trouw mijn fans wel zijn. Laat ons eerlijk zijn : zonder fans bestaat er ook geen artiest hé !”

PADI'S PARADE (45) : Bandit


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – “Huldiging van Will Tura in Ethias Hasselt”

“Dit is ongetwijfeld TURA 70 ! December 2010 in de Ethias Arena in Hasselt. Daar werd Will door ruim 10.000 mensen in de bloemetjes gezet voor zijn 70ste verjaardag, inclusief door tal van muzikanten en collega artiesten. Ik was daar als enige independent artiest aanwezig, wat voor mij een compliment was. Het was voor mij dan ook een grote eer om deel te kunnen uitmaken van zo’n unieke gebeurtenis. Dankzij Will kreeg ik de kans om mezelf te kunnen voorstellen aan zijn publiek. Ik mag dan ook een aantal van zijn fans mijn fans noemen, want ze komen ook even trouw af naar mijn concerten. Dat is dus een mooie erfenis op muzikaal vlak. Ik zal Will altijd dankbaar blijven voor wat ik door hem mocht leren en beleven. Tijdens de concerttour van twee jaar stond ik – samen met Will – ook in de mooiste zalen van ons land. Dat blijven ervaringen om te koesteren…”.

>> WELKE DROOM KOESTERT BANDIT NOG? – “Eens acteren in een actiefilm”

“Wat kan een artiest nog meer verlangen dan te mogen optreden, muziek te componeren, onder de mensen te mogen en kunnen komen ? Uiteraard is onze gezondheid ook belangrijk, daarnaast geluk in mijn privéleven. Als ik toch over iets mag dromen… ik zou ooit eens willen acteren in één of andere actiefilm. Dat is iets wat ik wel eens zou willen doen. Op muzikaal vlak wil ik verder doen, zoals ik nu bezig ben. Ik kan immers mijn eigen ding doen. Ik leg mijn eigen aanvoelen over het uitbrengen van songs in mijn liedjes. Ik kan deze opnemen met topmuzikanten en een koor, waarna ze op een album komen. Verder wil ik wekelijks blijven optreden voor mijn publiek. In het voorbije jaar stond ik ruim 200 keren op een podium. Daar ben ik heel blij om. En het ziet er naar uit dat 2015 niet rustiger zal worden. Ik ben een tevreden artiest.”

(PADI)

>> Info : www.bandit-music.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.