PADI’S PARADE (41) : Branden

Redactie KW

In het weekend zoekt showbizzreporter PADI een West-Vlaamse zanger op.


>> BIO – Eerst Engels, nu vooral nummers van Jan Smit

Dylan zag het levenslicht in Brugge op 19 augustus 1993. Hij groeide op in Blankenberge. Hij studeerde af voor stukadoor aan Syntra-West in Brugge. Het zingen zat er al heel vroeg in, omdat zijn ouders Nico en Vanessa Tetaert-Schouteere ook zingen. Op zestienjarige leeftijd besloot Dylan ook te zingen. Het begon als een hobby met enkele vrienden, waarmee hij samen de groep Thundereus vormde. Deze vrienden had hij leren kennen in het uitgaansmilieu in Brugge. Al snel ondervonden ze dat ze samen één iets heel goed konden, namelijk zingen. Daarom besloot het trio een band op te richten. Na één jaar en enkele moeilijkheden ging de groep uit elkaar. Dylan – die als zanger koos voor de naam Branden – begon solo te zingen. Eerst zong hij Engelstalige muziek en vooral popmuziek. Begin 2014 besloot hij het over een andere boeg te gooien en koos hij voor Nederlandstalige songs. Momenteel brengt hij vooral liedjes uit van Jan Smit. Binnenkort komen er daar nog eigen nummers bij, waarmee de 21-jarige uit Jabbeke hoopt te scoren.

PADI'S PARADE (41) : Branden


>> HET MOOISTE MOMENT – “Optreden in Kuurne en liedje van Marco Borsato”

“Ik ben nog niet lang bezig met zingen, maar mijn mooiste moment blijf ik mijn allereerste solo-optreden vinden tijdens de Ezelfeesten in Kuurne. Die dag was ik heel nerveus, omdat ik nog nooit voor zoveel mensen had gezongen. Ik slaagde er toch in om mijn zenuwen te bedwingen en om een heel geslaagde muzikale act voor te stellen. Na dit optreden kreeg ik heel wat complimenten van aanwezigen en dat motiveerde mij om muzikaal verder te doen. Toen ik dan op het podium stond en ik bemerkte dat het publiek uitbundig meezong, besefte ik waarom ik voor deze hobby koos : andere mensen gelukkig maken met mijn muziek. En dat wil ik blijven doen, nog vele jaren alhoewel het niet altijd gemakkelijk is om het te combineren met een vaste job. Binnenkort komt er zelfs een nieuw liedje uit. Mijn eerste eigen sterk Nederlandstalig nummer, geschreven door niemand minder dan Marco Borsato. Ik vind het voor mezelf een grote eer dat ik een liedje mag zingen dat werd geschreven door de Nederlandse artiest Marco Borsato.”

PADI'S PARADE (41) : Branden


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – “Slechte geluidsinstallatie in Sint-Niklaas”

“Dat zal ik niet vlug vergeten, maar ‘t is in feite een optreden dat ik wel liever heel snel vergeet. Ik denk dan terug aan een optreden in Sint-Niklaas. De geluidsinstallatie trok helemaal op niets. Daardoor viel de muziek vaak weg of bleef alles maar haperen. En daar stond ik dan. Eerlijk gezegd, als artiest voel je je daar helemaal niet goed bij, want de mensen denken dan dat je misschien niet kan zingen. Maar wanneer een geluidsinstallatie niet of maar half werkt, is dat een erge nachtmerrie voor een artiest. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer meemaak. Ik streef dan ook altijd naar een heel goede geluidsinstallatie wanneer ik ergens mag optreden.”

PADI'S PARADE (41) : Branden


>> WELKE DROOM KOESTERT BRANDEN NOG – “Doorbreken in Nederland”

“Mijn grootste droom is natuurlijk dat ik van mijn hobby mijn beroep kan maken. Ik weet het : heel wat artiesten hebben ongetwijfeld dezelfde droom, maarja… wie weet.. . Ik hoop ook ooit te mogen zingen voor duizenden mensen. Het liefst zou ik willen doorbreken in… Nederland. Ik vind onze noorderburen toffe mensen en ik vind Nederland ook een heel mooi land. ‘t Komend jaar zal heel druk zijn, want we hebben grootse muzikale plannen en dus moet 2015 hét jaar van mijn doorbraak worden.”

(PADI)

Info en boekingen : vanessaschouteere@msn.com, 0473 41 39 30.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.