PADI’S PARADE (40) : Leah Bien

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een West-Vlaamse zanger op.


>> BIO – Geboren op de Filipijnen, gezongen in het Midden Oosten….

Op 13 juni 1969 werd Leah geboren als Maria Leah Vosotros Bien in Tabaco Albay op de Filippijnen. Haar moeder was muzikaal heel getalenteerd. Tijdens de schooljaren nam Leah ook deel aan diverse zangwedstrijden, waarvan ze er meerdere won. Op 21-jarige leeftijd nam ze deel aan een examen om nieuwslezer te worden op de Filipijnse televisie. Ze kreeg die job toegewezen, maar precies op hetzelfde moment werd ze ook ontdekt door de manager van haar oudere zus Christina. Ze moest kiezen en opteerde voor het zingen. Leah werd door haar manager op tournee gestuurd. Ze trad ruim negen jaar op in het Midden-Oosten. Ze zong ook in Israël en Egypte, waar ze optrad en onder contract lag bij grote hotelketens zoals Hilton en Sheraton. Op 30-jarige leeftijd vertrok ze naar China. Ook daar trad ze in diverse steden op. Vanaf 2004 woonde ze een zestal maanden in Engeland, waar haar zus woont. Daar heeft ze via haar toenmalige manager ook optredens verzorgd. Eén jaar later verhuisde ze terug naar China. In 2007 leerde ze daar haar man kennen, die van Belgische afkomst is. In 2008 stopte Leah tijdelijk met zingen, omdat ze zwanger was van een tweeling Andrew en Xander die op 22 juli 2009 werden geboren in Paranaque op de Filippijnen. In oktober 2009 – vanaf het moment dat de dokter het toeliet – kwam Leah, samen met haar man en de tweeling, naar België, waar ze nu nog altijd wonen. Ze hebben een gezellig stekje gevonden in Rumbeke. Leah is weer heel actief als zangeres. Ze werkt ruim 150 optredens per jaar af door heel Vlaanderen, Frankrijk, Nederland en Spanje.

>> HET MOOISTE MOMENT – “Pas elf jaar en al op tv”

“Ik vergeet nooit het moment dat ik mijn eerste zangwedstrijd won. Deze wedstrijd werd zelfs uitgezonden op de televisie in de Filipijnen. Het was een strijd tussen mezelf en de persoon die tweede werd. Ik was toen amper elf jaar jong. Als jong meisje een dergelijke wedstrijd winnen was iets heel apart. Ik blijf deze overwinning dan ook koesteren en het zal altijd mijn mooiste moment blijven.”

PADI'S PARADE (40) : Leah Bien


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – “Zingen voor soldaten tijdens de Golfoorlog”

“Ook dat blijft in mijn geheugen gegrift. ‘t Was de periode van de Golfoorlog. We moesten een optreden geven voor alle aanwezige Amerikaanse soldaten in Abu-Dhabi. We stonden op een grote trailer met een liveband. Er waren duizenden aanwezigen en natuurlijk waren die soldaten allemaal in uniform. Dat was iets heel speciaals. Ik was persoonlijk getuige hoe tijdens dat optreden de spanning van de oorlog van het gezicht verdween bij veel soldaten. Eindelijk konden ze zich eens ontspannen, zich echt uitleven en genieten van mooie muziek.”

>> WELKE DROOM KOESTERT LEAH NOG ? – “Een hit scoren, veel reizen”

“Och, ik kan daarop kort antwoorden : in de komende jaren wil ik een serieuze hit scoren. Ik wil ook veel kunnen reizen. Optredens verzorgen in het buitenland is ook nog altijd iets speciaals. Dat zijn mijn dromen en wie weet… de toekomst brengt het wel uit of ze realiteit zullen worden.”

(PADI)

Boekingen : info@leahbien.com, 0474 48 81 00, www.leahbien.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.