PADI’S PARADE (4) : Laura Lynn

Redactie KW

Elke zaterdag serveert showbizzreporter PADI ons een zoetgevooisde stem uit West-Vlaanderen

>> BIO : Optreden met The Kristo Stars

Sabrina Tack zag het levenslicht op 18 juni 1976. Ze kwam terecht in een muzikale familie in Ardooie. Op jonge leeftijd vergezelde ze haar ma, opa en nonkel regelmatig naar een optreden. Ze traden ook op met hun eigen orkest The Kristo Stars. Sabrina kreeg de liefde voor de Nederlandstalige muziek mee met de paplepel. In de lagere school deed ze mee aan playbackwedstrijden en later zette ze haar eerste stapjes op het podium als danseres bij haar neef Hein Didioffzky uit Ardooie. Op 16-jarige leeftijd trok Sabrina richting Showbizzschool in Oostende, waar ze zich bijschoolde in de muziek. Ze volgde ook nog schoonheidszorgen en studeerde af als schoonheidsspecialiste. In 2005 kreeg ze een andere muzikale naam : Laura Lynn ! Vanaf dat moment liep haar carrière als een trein en stond ze op het podium in heel Vlaanderen. Sabrina alias Laura Lynn liet Ardooie echter niet links liggen. Ze woont er tegenwoordig samen met accordeonist Matthias Lens, waarmee ze een dochtertje Eliana heeft.

>> HET MOOISTE MOMENT : Doorbraak en West-Vlaming van het jaar

“Mijn allermooiste moment was mijn doorbraak met het lied ‘Je hebt mij duizend maal belogen’. Kort daarna werd ik bekroond tot ‘West-Vlaming van het jaar’ en ontving ik ook de trofee ‘Tien om te Zien’. In 2006 mocht ik zelfs deelnemen aan de Kerstparade in Disneyland Parijs en die dag had ik de eer om te mogen plaatsnemen in de praalwagen. In september 2006 werd ik dan gehuldigd als ereburger van Ardooie. Er verscheen zelfs een boek van mij met als titel ‘Mijn dromen’. Nog een mooi moment is de single met Frans Bauer uit Nederland, die ik in 2007 uitbracht. Eén jaar later volgde een gezamenlijk album. Eind 2008 kreeg ik ook een ster op de Walk of Fame in Ardooie. In 2009 kwam het album ‘In vuur en vlam’ en één jaar later het album ‘Eindeloos’ uit. Mijn recentste album ‘Dat goed gevoel’, stelde ik voor samen met de geboorte van mijn dochtertje Eliana. Ik maakte inderdaad zoveel mooie momenten mee, waardoor ik maar moeilijk kan kiezen. Het blijven allemaal uitschieters, onvergetelijke herinneringen.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN : Optreden tijdens hevig onweer in Lier

“‘t Is geleden van vorige zomer. Ik trad op in Lier en daar beleefde ik de schrik van mijn leven. Er brak immers een hevig onweer los en het water stroomde langs alle kanten de tent binnen. De elektriciteit begaf het, de tent werd bijna weggeblazen. Dat was serieus schrikken. Gelukkig duurde alles maar vijftien minuten, maar dat waren wel heel lange minuten!”

>> WELKE DROOM KOESTERT LAURA LYNN NOG? : Nog eens op tournee met een grootse show

“Het allerbelangrijkste is gezond blijven. Dat is een mooie toekomstdroom. Blijven we niet gezond, dan kan ik misschien niet meer optreden. Ik wil immers toekomstgericht ook verder mensen gelukkig maken met mijn muziek. En als ik verder mag dromen, dan zou ik toch nog één keer graag zo’n grootse show brengen zoals ik vroeger deed met ‘Betoverd’ waarmee ik door het land toerde. Dat blijft een prachtig moment.”

(PADI)

Info : www.lauralynn.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.