PADI’S PARADE (37) : Ben Jamie

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een West-Vlaamse zanger of zangeres op.


>> BIO – Eigen platenlabel, maar ook zanger van het betere luisterlied

De 26-jarige Benjamin Craeye woont in Oostende. Beroepshalve hield Benjamin meerdere jaren de cd-winkel Billboard in Oostende open. Enkele jaren geleden begon hij ook met een klein platenlabel Coast Records. Benjamin deed de boekingen voor Jo Benna (vtm De Stip, Tros Vermist Nederland). Hij werkte ook al diverse projecten uit voor bedrijven, waaronder voor één fabriek die maar liefst 40.000 exemplaren aankocht. Drie jaar geleden zat hij samen met Jo Benna in de studio. Jo vond niet wat hij nodig had en plots begon Benjamin te zingen. Iedereen was het erover eens dat hij over een mooie stem beschikte. Benjamin ging muziekles volgen bij Wilfried Van Beveren uit Gent. Uiteindelijk besloot Benjamin ook een eigen single op te nemen. Hij koos voor de artiestennaam Ben Jamie. Zijn eerste liedje heette Wij horen samen, een nummer van Annelies Cappaert, bekend van Idool, X-Factor, The Cappaert Sisters. Even later bracht Ben Jamie een tweede single Dit kleine lied uit. De tekst en muziek kwamen van Jean-Pol Cornelis & Pascale Pringels. In de eerstvolgende weken komt er nog een single uit, namelijk Papa, was alles dan beter ? ‘Mijn papa is acht jaar geleden gestorven aan kanker. De donkere periode komt eraan, de feestdagen komen ook eraan. Dit liedje past in deze periode van het jaar. Het was niet gemakkelijk om dat tekstueel op te nemen, maar ik ben er toch in geslaagd. Dit is mijn eigen ode aan mijn papa en meteen een eerste song waarin ik aantoon welke richting ik wil uitslaan. Ik wil Stef Bos achterna, die tekstueel ook heel sterk is. Inderdaad, voor mij geen schlagers, wel het betere luisterlied. Momenteel zijn we al bezig met de voorbereidingen voor een volledig album dat met wat geluk in februari/maart 2015 uitkomt. Ook nog een ander liedje Met twee is nooit alleen zal erop prijken net zoals een cover van Benny Neyman uit Nederland. Welke song ? Dat blijft nog even een geheim…”.

PADI'S PARADE (37) : Ben Jamie


>> HET MOOISTE MOMENT – “Iedere single is een geboorte”

“Ik ben nog maar een drietal jaar bezig als zanger, maar mijn mooiste moment is toch de ervaring die ik iedere dag opdoe. Iedere single is een geboorte, telkens een mooi moment. Beginnen van niets en eindigen met een heel mooi resultaat. Ooit traden Jo Benna en ik ook op tijdens het Radio 2-Muziekcafé. Ook dat blijf ik een mooi moment vinden net zoals zoveel nieuwe mensen leerde kennen. Dat vind ik eveneens mooie momenten. Daarnaast probeer ik toch een beetje meer naar mezelf te luisteren. Muzikaal doe ik nog enkel iets wat ik graag doe, waar ik zelf 100 % achter sta.”

>> HET MEEST MEMORABELE MOMENT – “Ik was één keer mijn tekst kwijt”

“Ik viel nog niet door een podium. Ik maakte nog geen spectaculaire dingen mee, zoals optredens voor duizenden mensen, honderden fans die achter mijn wagen aanliepen (lacht), enz. Ik ben wel één keer op het podium mijn tekst vergeten. Dat kan gebeuren hé. Maar het duurde niet lang vooraleer ik terug kon inpikken. Ik denk zelfs niet dat het publiek iets bemerkte van mijn fout.”

>> WELKE DROOM KOESTERT BEN JAMIE NOG ? – “Ik hoop kansen te krijgen”

“De meeste artiesten willen vooral bekend worden. Ik hoop vooral dat de inhoud van mijn teksten belangrijk is voor het publiek en dat ze daarom mijn liedjes koesteren. Ik hoop kansen te krijgen, dat is inderdaad ook belangrijk. Nu is het heel moeilijk om als beginnend artiest hogerop te geraken. Toch blijf ik verder doen, stapje per stapje, in de hoop van ooit een hit te scoren. Bij Radio 2 heb ik al een goed contact, die mij met raad en daad bijstaat. En waar ik binnen vijf jaar wil staan ? De nieuwe Stef Bos ? Och, helemaal niet. Ik zal die man nooit evenaren. Toch hoop ik dat ik veel mensen kan bereiken met de liedjes met sterke inhoud die ik breng. Had ik kapitaal, dan stak ik veel geld in vtm-reclame. Maarja… we blijven verder werken en eens geraken we er wel…”.

(PADI)

>> Boekingen en info : 0470 24 47 37 – info@coastrecords.eu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.