PADI’S PARADE (35) : Fré

Redactie KW

Op zaterdag strijkt onze showbizzreporter PADI neer bij een West-Vlaamse artiest.


>> BIO – Al van jongsaf fan van Vlaamse en Nederlandstalige muziek

Frederik Desodt zag het levenslicht in Ieper op 26 december 1985. Momenteel woont hij in Voormezele. Beroepshalve werkt hij als opvoeder-begeleider in VZW De Lovie in Poperinge. Tijdens zijn jeugd ontdekte hij zijn passie voor het Vlaamse lied. Als kind luisterde hij veel naar de lp’s van zijn (groot)ouders. “Ik zie me nog zitten voor hun platendraaier om de ene na de andere plaat te verslinden. Mijn vader was grote fan van Marva, mijn grootmoeder was gek van de muziek van Eddy Wally. Thuis hadden we ook heel wat vinylplaten liggen”, vertelt Frederik, die op die manier de Vlaamse en Nederlandstalige muziek leerde kennen. Doorheen de jaren wakkerde bij Frederik de vlam aan om ook op een podium te staan. Toen hij kennis maakte met de muziek van Laura Lynn werd zijn droom versterkt. Begin december 2012 kreeg Frederik – die koos voor de artiestennaam Fré – de kans om in een semiprofessionele studio aan de slag te gaan en te experimenteren. Hieruit volgden enkele demo opnames. In juni 2013 bracht hij zijn debuutsingle 1, 2 Hopsakee uit. Door het positieve onthaal volgden de opvolgers Je bent niet hip, Wakatu. Laatstgenoemde single werd vorige maand nog uitgeroepen tot De Zomerhit bij TextRadio (Limburg). Met dit nummer volgde hij in deze hitlijsten Trisha op.

>> HET MOOISTE MOMENT – Mijn eerste single, mijn eerste optreden…

“Al van mijn zestiende wilde ik een eigen single uitbrengen, maar ik gaf toch prioriteit aan mijn studies, vast werk vinden, een eigen huis… De voorbije jaren wakkerde de vlam aan om zelf op een podium te staan. Eind vorig jaar trokken vrienden mij uiteindelijk over de streep. Na de demo’s ging de bal aan het rollen. Ik nam contact op met Peter Keereman in Veldegem en mijn eerste single was een feit. Waarom het Vlaamse lied ? Omdat die muziek heel herkenbaar is. En op zowat alle kermissen en feestjes doen de mensen uitbundig mee. Het Vlaamse lied is gewoon een deel van mijn leven geworden. De release van iedere single is ook een mooi moment, terwijl ik eveneens mijn muzikale reis naar Tenerife blijf koesteren.”

PADI'S PARADE (35) : Fré


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen op fanbal Laura Lynn

“Ieder optreden is in feite een hoogtepunt. Op een podium staan is altijd mijn droom geweest. De release van mijn eerste single versterkte dat gevoel alleen maar. Maar één memorabel optreden is toch wel de uitnodiging die ik kreeg van mijn idool Laura Lynn om op haar fanbal in oktober 2013 op te treden. Dat blijft iets onvergetelijks, dat optreden blijft voor altijd in mijn geheugen gegrift.”

>> WELKE DROOM KOESTERT FRE NOG – Voorjaar 2015, een full-album

“Mijn droom is al grotendeels gerealiseerd. Ik droomde er altijd van om een eigen single uit te brengen. Maar natuurlijk begin je dan snel naar meer te verlangen. Nu droom ik ervan om een full-album uit te brengen. Stilaan wordt deze droom concreet. Momenteel is men nummers voor mij aan het schrijven en binnenkort zing ik die in. In het voorjaar van 2015 wordt die droom gerealiseerd. Maar het meest van al droom ik ervan om zolang mogelijk verder te mogen zingen en leuke nummers op het publiek los te laten. Zolang ik dit kan realiseren en het optreden mezelf ook blijft aanspreken, doe ik verder. Daarna zien we dan wel wat de toekomst brengt…”.

(PADI)

>> Info en boekingen : Dre-activity, Stationsstraat 244/2, 1700 Dilbeek – 0478 30 02 75, dre-activity@skynet.be. Je kan Fré ook volgen via Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.