Padi’s Parade (30): Gino Di Lukaz

Redactie KW

Op zaterdag is onze showbizzreporter PADI te gast bij een West-Vlaamse zanger of zangeres.

>>BIO – Zanger voor kinderen, volwassenen en senioren

Op 6 april 1959 zag Luc Vermote het levenslicht in Oostende. Tot aan zijn 23 jaar woonde hij in Oostende. Daarna trouwde hij met Gina Verschooten, waarmee hij zich vestigde in Koekelare. Zijn artiestennaam is Gino Di Lukaz. Zijn voornaam Gino komt van zijn vrouw Gina, Lu van zijn voornaam Luc en Ka van zijn dochter Karen. Daarbij zette Gino nog Di (= van) en Z op het einde om geen apostel te zijn. Luc geeft al 32 jaar les in het lager onderwijs (vijfde leerjaar) in Gistel.


Op 21 december 1989 kwam Gino Di Lukaz in Tien om te Zien met de single Daisy, ik zweef. Na die eerste single schakelde hij langzaam over naar entertainment voor senioren. Hij zong ook voor volwassenen, was humorist en entertainer. Gino Di Lukaz maakte het waar als allround artiest. Hij bracht vele jaren geen singles meer uit. Vanaf 1992 werd hij ook meer gevraagd om op te treden voor kinderen. Eerst als clown, daarna als animator-zanger (Samson-imitator). Enkele jaren later kwam zijn vrouw (clown Bessie) erbij als animatrice voor verjaardagsfeestjes, grime en ballondraaien. Pas in 2013 bracht Gino Di Lukaz een nieuwe single op de markt, namelijk Morgen. Dit deed hij ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Gino Di Lukaz-animatieshows. Recent kwam zijn nieuwe single Meer dan een zomerlief uit. Zijn nieuwe single is een vlot, up-tempo en makkelijk meezingbaar liedje waarbij de melodie heel snel in het hoofd blijft hangen. Het lied is praktisch volledig een waargebeurd verhaal waarop de tekst is gebaseerd. De muziek ervan is gebaseerd op een traditioneel lied uit Zuid-Afrika. De tekst is van Gino Di Lukaz. Het nummer werd opgenomen bij Peter Keereman in Zedelgem. Ook nu nog wordt Gino Di Lukaz bij ieder optreden bijgestaan door zijn vrouw Gina, die instaat voor de techniek en die haar echtgenoot-zanger heel wat goede raad geeft.

>>HET MOOISTE MOMENT – Die enige Tien-om-te-Zien in Denderleeuw

“Eind november 1989 gaf ik aan mijn broer Geert – die toen in Leuven studeerde – een cassette mee met mijn liedje erop om af te geven aan Jos Van Oosterwijck, verantwoordelijk voor de VTM-artiesten. Eén week later mocht ik naar Jos bellen. Hij vond het een heel goed nummer, maar de opname was niet in orde. Ik nam hetzelfde liedje dan maar opnieuw op in Zelzate. Toen Jos het terug in handen kreeg, beloofde hij dat ik binnen de week een uitnodiging zou krijgen voor Tien-om-te-Zien. Op 21 december 1989 was ik te zien in Tien-om-te-Zien, toen nog opgenomen in het Globe Show Center in Denderleeuw. Ik zat in de uitzending, samen met Clouseau, Will Tura, Helmut Lotti… Ik deelde de kleedkamer met Frank Dingenen. Mijn nummer Daisy, ik zweef was een cover van de Brugse zanger Jerry Deewood, waarvan ik zelf de tekst schreef. We hadden ook twee dansers mee, waaronder een tweeling. Mijn oudste broer Johan studeerde eveneens op dat moment in Leuven. Hij had een autobus vol studenten samengebracht om de opnames bij te wonen, die zorgden voor veel ambiance en dat fragment was duidelijk te zien op tv. Met dit liedje kwam ik helaas maar één keer in Tien-om-te-Zien. Een deeltje van dat nummer was ook ooit te horen op de achtergrond tijdens een uitzending van Familie.”

Padi's Parade (30): Gino Di Lukaz


>>HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Een kus als dankjewel in Poperinge

“Na een kerstoptreden in een WZC in Poperinge kwam de dochter van een bewoner naar mij toe. Ze vroeg of ze mij een kus mocht geven om mij te bedanken omdat ik haar vader – die normaal nooit de animatie en show volgt – zo’n leuke namiddag had bezorgd. Die mevrouw was zeker vijftien jaar jonger dan ik, maar de manier waarop ze dat zei en dan ook die kus gaf, bezorgde me kippenvel. Ook nu nog blijf ik dat een heel speciaal optreden vinden. Een andere onvergetelijke gebeurtenis: tijdens een optreden voor senioren riep ik enkele oudere vrouwen op het podium. Ik stelde ze een paar vragen. Plots greep één van die dames mij bij mijn kruis. Ik was geschrokken, maar ‘t was algemene hilariteit in de zaal en ook bij die mevrouw. Ik maakte ook één keer mee dat ik werd aangekondigd als… Hier is Gino Di Lusak !”

Padi's Parade (30): Gino Di Lukaz


WELKE DROOM KOESTERT GINO NOG ? – Zijn speciale show TURADAMO

“Al jaren ben ik een grote fan van de vroegere liedjes van Will Tura en al jaren zit ik met een programma in mijn hoofd, waarbij ik de grootste successen zing van Will Tura, afgewisseld met vertellingen uit het leven van Will en doorspekt met wat ludieke humor. Aansluitend zou ik er ook graag enkele liedjes van Adamo in verwerken. De show zou heten: TURADAMO ! Ik zou ook een gastzanger uitnodigen om liedjes van Will Tura en Adamo te zingen. Goed nieuws is dat ik al de toelating kreeg van het management van Will Tura om dat te doen. Een andere droom: natuurlijk zou ik graag eens een hit scoren, zodat ik wat hoger kan klimmen op de populariteitsladder en op die manier wat bekendheid plus respect kan verwerven.”

(PADI)

Info : 051 58 20 24 – 0495 47 49 61 – www.ginodilukaz.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.