PADI’S PARADE (3) : Marjolein

Redactie KW

Showbizzman PADI schuimt de provincie af en zoekt grote en minder grote artiesten op voor vier vaste vraagjes.

>> BIO : Debuut met Regi Penxten als producer

Als tiener bracht de nu 24-jarige Marjolein Lecluyze uit Roeselare – onder de vleugels van Niels William – vier singles uit met Regi Penxten als producer. De song ‘Luister naar mijn hart’ haalde de internationale Ultratop 50 en Tien Om Te Zien. De nummers ‘Kamer’ en ‘Hé lekker beest’ scoorden dan weer in de Vlaamse Top 10 en de Kids Top 20.

Met Luc Appermont als mentor deed Marjolein op het podium van Zomeraperitief drie zomers lang ook presentatie-ervaring op. In 2010 werd ze tweede in de finale van het tv-programma Looking For Pearl op JIM. In het verlengde hiervan stapte ze met de Nederlandse rapper TSB Jongeman in het danceproject No Ladette en nam ze de Engelstalige single ‘Set Me Free’ op. In die periode legde Marjolein zich ook toe op haar studies. Ze behaalde met succes het diploma Master Meertalige Communicatie en volgde ook de lerarenopleiding. Momenteel geeft ze les Frans en Spaans.

Na haar studies koos Marjolein op muzikaal vlak resoluut voor het Nederlandse schlagerpop-genre met o.a. ‘Zonder woorden’ en ‘In mijn armen’, goed voor een Vlaamse Ultratopnotering in 2013.

>> HET MOOISTE MOMENT : Tien op te Zien als 16-jarige

Het mooiste moment tot op heden was voor Marjolein ongetwijfeld het optreden in Tien Om Te Zien in augustus 2006. Als kleuter en ook in de lagere school was Marjolein een trouwe kijker van dit muziekprogramma. Ze keek vol bewondering op naar de artiesten, die op dat grote podium hun nummers brachten. Vooral wanneer haar idolen – en dat waren dan voornamelijk groepen uit de Belgische dance zoals Milk Inc., Lasgo, Sylver – op het scherm kwamen, stond ze fervent mee te dansen. Dat ze diezelfde idolen enkele jaren later backstage zou mogen ontmoeten, kon ze toen nog niet weten. Haar grote idool Regi was zelfs de producer van het nummer ‘Luister naar m’n hart’ waarmee ze in het programma mocht optreden. Ze bracht dat liedje op het podium met twee danseressen van Studio 100 en al haar vriendinnen waren er bij in Blankenberge om haar aan te moedigen. Er waren die dag ook een pak fans van Marjolein en die kregen van haar management een vlagje om tijdens het optreden mee te zwaaien. Voor Marjolein een dag om nooit meer te vergeten.

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN : Voor grootmoeder in Woon- en Zorgcentrum in Wakken

Twee erg speciale optredens waren die in het Woon- en Zorgcentrum van Wakken. Daar woont al enkele jaren de grootmoeder van Marjolein. Zij had aan het animatieteam eens voorgesteld om Marjolein te laten optreden. Dat is nu al twee keren gebeurd. Marjolein apprecieerde de goede ontvangst met een kopje koffie en een stukje taart. Verder vond ze het een heel leuk optreden, omdat ze die mensen echt blij kon maken. Velen kwamen bij het eerste optreden binnengereden in hun rolwagentje en zagen er soms nogal somber uit. Na het optreden gingen ze echter welgezind en met de glimlach op het gezicht terug naar hun kamer. Volgens Marjolein is zo’n optreden voor die senioren een hele belevenis. Het is iets waar ze inderdaad nog maanden lang over napraten.

>> WELKE DROOM KOESTERT MARJOLEIN NOG? : Een eigen album?

Aan dromen en plannen geen gebrek bij Marjolein. Een eerste droom is het uitbrengen van een album. Hoewel Marjolein toch al een aantal jaren bezig is, werd er nog altijd geen album uitgebracht. Ook de fans vragen er regelmatig naar. Normaliter zou tegen eind van dit jaar een album moeten uitkomen. Een andere droom van Marjolein is om eens op een heel groot podium te mogen staan zoals het Antwerpse Sportpaleis of op het Schlagerfestival in Hasselt. Ze denkt dat dit echt een fantastische ervaring moet zijn. Ooit eens mogen meespelen in een musical is een andere ambitie van de Roeselaarse zangeres. Het combineren van zang, dans en acteren blijkt haar ontzettend fijn. Vandaar dat ze zeker van plan is om in de nabije toekomst aan audities voor een rol deel te nemen. Ten slotte houdt Marjolein ook heel veel van presentatiewerk. Dat ze nu één van de gezichten van Kwizien TV mag zijn, is een droom die uitkomt. De nieuwe zender begint op 1 april en richt zich vooral tot een professioneel horecapubliek.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.