Padi’s Parade (29): Orry Wtterwulghe

Op zaterdag is onze showbizzreporter PADI te gast bij een West-Vlaamse zanger of zangeres.


>>BIO – Als zoon van een vissersfamilie…

De 27-jarige Orry werd geboren als Orry Andy Wtterwulghe in Brugge, als zoon van Steve en Lesley Wtterwulghe, die sinds 1986 vishandel ‘t Sloepke uitbaten. Orry had weinig zin om de vishandel over te nemen, maar hij focuste zich op een eigen carrière in zowel zijn eigen werk als in de muziek. Waarom hij in de muziek actief werd? Daar zijn vier redenen voor. Orry stamt uit een grote vissersfamilie en in die families is het Vlaamse (vissers)lied een belangrijk onderdeel van de dagdagelijkse cultuurbeleving. Zo kon Orry bijna synchroon met het voor ‘t eerst kunnen spreken ook de liedjes ‘De lichtjes van de Schelde’ en ‘Het Noordzeestrand’ volledig uit het hoofd zingen.

Orry’s instap in de showbizzwereld kwam er ook, omdat zijn grootmoeder heel mooi kon zingen. Zij was huismoeder, maar ze stond vaak alleen in voor de opvoeding van de zeven kinderen, terwijl haar man op zee verbleef. Tijdens de was en plas zong zijn grootmoeder en dan was er telkens veel vreugde in huis. Haar zangkunst kon niet anders dan bij Orry in de genen te zijn doorgegeven. Een derde reden is de bloei van het Vlaamse lied door de opkomst van VTM en het liedjesprogramma ‘Tien om te Zien’, precies in de jaren dat Orry opgroeide van puber naar volwassen kerel. Orry zelf was zich ook bewust van het belang, de pracht en de kracht van mooie melodieën en teksten, gezongen in de eigen taal.

Padi's Parade (29): Orry Wtterwulghe


>>HET MOOISTE MOMENT – De lancering van zijn eerste liedje

“Mijn mooiste moment was de lancering van mijn carrière en dus ook van mijn eerste liedje ‘Met m’n hoofd in de wolken’. Veel van mijn vrienden en vriendinnen waren heel nieuwsgierig om eens een eigen nummer van mezelf op hun radio te kunnen beluisteren. Mijn debuutsingle werd goed ontvangen en door vooral veel lokale radiostations gedraaid. Een tijdje later bracht ik ook de singles ‘Buitenkracht’, ‘Maak me blij’ en ‘Een hele zomer lang’ uit. Nu ben ik bezig met een vijfde nummer en ook dat zal terug een mooi moment zijn. Ik herinner mij ook nog heel goed mijn eerste radio-interview. Ik werd uitgenodigd in een kloppend hart van de muziekwereld, daar waar alle muziek binnenkomt en vervolgens live het land wordt ingezonden. Ik vond het een hele eer om warm onthaald te worden bij VBRO (Vrije Brugse Radio). Ik blijf dat moment koesteren.”

>>HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden tijdens de Brugse Tripeldagen

“Ik moet niet lang nadenken : de zomer van 2012 ! Toen mocht ik optreden op de Markt in mijn eigen Breydelstad ter gelegenheid van de Brugse Tripeldagen en voor … tienduizend mensen ! Jong en oud zongen mee en dansten mee op mijn interpretaties van de bekendste Vlaamse schlagerliedjes. Vooraf was ik natuurlijk nerveus, maar ik kreeg snel het publiek mee en pas dan kwam ik helemaal los. Tussen het harde werk door kon ik ook even genieten van dit unieke moment in mijn leven, in mijn eigen stad.”

Padi's Parade (29): Orry Wtterwulghe


>>WELKE DROOM KOESTERT ORRY NOG – Een duet met Helene Fischer of Semino Rossi

“Ik droom dat ik eens een echte hit kan scoren, die ik met veel passie en vuur overal in Vlaanderen kan performen. Reusachtige zalen en Sportpaleizen zijn voor mezelf geen idee-fixe. Als het publiek zich maar vermaakt en kan genieten van wat ik op het podium allemaal doe. Pas dan is mijn doel bereikt. Het gaat mij immers vooral over hoe de mensen mijn optredens beleven, hoe ik hen kan in vervoering brengen en hoe goed de mensen zich wel amuseren. Een andere droom is om met één van mijn grote idolen op het podium te mogen staan. De Duitse Helene Fischer en de Argentijnse Oostenrijker Semino Rossi. Dat zou super zijn, maar wellicht niet realiseerbaar… Ik zou dolgelukkig zijn om deze iconen van de schlagerwereld te kunnen ontmoeten en zelfs simpelweg er een handtekening van te krijgen. Je ziet: ik blijf zeker en vast ook met beide voeten stevig op de grond staan.”

(PADI)

Info en boekingen : www.orry.eu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.