PADI’S PARADE (28) : David

Redactie KW

Op zaterdag is onze showbizzreporter PADI te gast bij een West-Vlaamse zanger of zangeres


>> BIO – Van X-Factor tot professionele toetsenist

Op 3 oktober 1985 zag David Decoene het levenslicht in Veurne, waar hij nu nog altijd woont. Beroepshalve is hij fulltime muzikant, entertainer en zanger. In 1996 begon zijn zangcarrière toen hij liedjes zong van Jan Smit, samen met het orkest van zijn vader-muzikant Johan Decoene. Hij kreeg de muziekmicrobe dus ook met de paplepel mee. In 2005 deed zanger David mee aan het vtm-programma X-Factor, waar hij een goed resultaat behaalde, maar niet in de finale geraakte. Op 15 juni 2009 begonnen zijn ouders Johan en Aniana Decoene-Bossier met de zaak De Laladu in Koekelare, waar men iedere zondagnamiddag een dansje kan doen. Op hetzelfde moment komt er telkens ook een artiest langs, die dan live mag optreden samen met The New Laladu band. Momenteel werkt David als toetsenist, keyboardspeler en entertainer in het dansshoworkest The New Laladu Band, vroeger Dajo Spirit Sound genoemd. Nu werkt David niet enkel als professioneel toetsenist en keyboardspeler, maar ook als zanger. Je kan David ook nog altijd aan het werk zien in The Spanish Inn in Oostende, waar hij al dertien jaar als orgelist-keyboardspeler actief is. Diverse collega-artiesten konden David overtuigen om ook een single op te nemen. David twijfelde, maar uiteindelijk had hij toch niets te verliezen en dus nam hij het nummer Met tranen in je ogen op. Binnen twee maanden staat er voor het publiek ook al een nieuw nummer op het programma. De titel blijft nog een verrassing.

>> HET MOOISTE MOMENT – Samenwerking met Jef De Smet

“Ik werk veel samen met Jef De Smet uit de soap Familie. Ik werd ook geselecteerd om mee te doen als (edel)figurant in deze soap. Dat blijft een heel mooi moment. Een andere mooie herinnering : op 15 juni jl. bestond de zaak van mijn ouders vijf jaar. Op die dag mocht ik Laura Tesauro – tweede in The Voice van Vlaanderen – begeleiden met de band.”

PADI'S PARADE (28) : David


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – De Oogstfeesten in Aalter

“Twee jaar geleden mocht ik optreden – samen met The New Laladu Band – op de Oogstfeesten in Aalter. Ik stond daar op een podium voor ruim 10.000 mensen. Dat gaf mij een serieuze kick. Helaas is André Wyckstandt vorige week overleden. André was voor mij niet alleen een organisator, maar vooral een échte vriend.”

>> WELKE DROOM KOESTERT DAVID NOG ? – Zingen met Christoff en Will Tura

“Ik zou eens willen op een Schlagerparade staan en dan nog wel op het moment dat ook mijn toffe collega’s Will Tura en Christoff op dezelfde affiche staan. Hun shows en optredens zijn werkelijk tot in de details afgewerkt. Ik bewonder hun inzet. Ik hoop dat zo’n optreden realiteit wordt.”

(PADI)

Info : 0472 45 80 57 – decoene_david@hotmail.com,www.dajospiritsound.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.