PADI’S PARADE (27) : Ricky Fleming

Redactie KW

Elke zaterdag zoekt onze showbizzreporter een West-Vlaamse zanger op.


>> BIO – Duitsland, Spanje, Italië en ook… België

Patrick Feustel zag het levenslicht op 6 april 1960 in Heusden (Limburg). In deze provincie bleef hij vele jaren wonen, maar sinds kort woont hij in Kortrijk. Er stroomt zelfs ook Duits bloed door zijn lichaam. Op elfjarige leeftijd begon hij met muziek. Hij volgde zangles, klassiek piano en orgel. In de beginjaren ging zijn voorliefde naar soul, funck en blues, maar in de voorbije jaren verruimde hij zijn repertoire en zingt hij zowat àlle genres. Patrick volgde de studierichting accountant, maar hij bleef zich altijd focussen op het zingen. Hij begon zijn zangcarrière onder de naam Ricky Fleming en nam als eerste Belg deel aan de Soundmixshow van Henny Huisman in Nederland. Hij won zowat alle bekende zangwedstrijden. Als pianist/orgelist werd hij ook vier keer kampioen van de Benelux. In 1988 nam hij – samen met de Limburgse ploeg – deel aan de BRT-Baccarabeker in Middelkerke. Hij trad ooit ook op in de Nederlandse showprogramma’s van Frank Massemeijer bij de NCRV en samen met Dana Winner en Sabien Tiels verzorgde hij de Springplankshows, een tournee langs negen culturele centra. In 1989 ging hij in op een voorstel om internationaal te werken. Hij werkte o.a. mee aan diverse shows voor de RAI UNO (Italiaanse tv), samen met Loretta Goggi en Toto Cutugno. Later maakte hij met zijn Engelstalig repertoire een tournee langs de Italiaanse Riviera.

Als Ricky Fleming en Exception verzorgde hij – samen met zijn eigen band – meermaals het voorprogramma van o.a. Soulsister, Sandra Kim, enz. In 1991 doorkruiste hij Spanje met een internationale show. In 1992 en 1993 stond hij op het podium van Het Witte Paard in Blankenberge. In de daaropvolgende jaren had hij heel wat internationaal en nationaal werk. Ricky spreekt immers vloeiend vijf talen, zodat hij dan ook in diverse landen zijn muziek kan brengen. Ricky is een veelzijdig artiest, die naast zijn zangcarrière en acteerprestaties ook bekend is als een uitmuntend studiozanger. Hij zingt commercials in en doet ook voor veel artiesten backing vocals. Sinds kort werkt hij samen met Sammy Declercq van SD Labels uit Kortrijk, waarmee ze vanaf september muzikaal sterk hopen te scoren.

>> HET MOOISTE MOMENT – Als eerste Belg bij Hennie Huisman

“Eerst en vooral denk ik terug aan de beginperiode van mijn zangcarrière, toen ik papa werd van Jutta en Dieter. Muzikaal is dat moeilijker om iets op te sommen. Ik maakte immers zoveel mooie momenten mee. Ik denk aan mijn beginperiode en dus aan het optreden als eerste Belg bij Hennie Huisman, de Baccarabeker (naast Clouseau, Ingeborg en Bart Van den Bossche op het podium), mijn internationale tournees en contacten… Later begon ik ook met een Spaans avontuur dat een vervolg kreeg, want in Spanje leerde ik mijn huidige manager Sammy kennen.”

PADI'S PARADE (27) : Ricky Fleming


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen met idool Joy Fleming

“Dat is de ontmoeting met mijn grote voorbeeld Joy Fleming, waarmee ik ooit samen zong in Hamburg. Dit was een grote droom die uitkwam en waardoor ik nog meer in het songfestivalcircuit terecht kwam. Ik ontmoette er tal van bekende mensen, zoals Anne Marie David, Sertap, Helena, enz. Ook het deelnemen aan bv-quizzen blijf ik koesteren net zoals mijn drie deelnames aan Eurosong.”

>> WELKE DROOM KOESTERT RICKY NOG – Zingen met zijn kinderen Jutta en Dieter

“Net zoals iedere artiest blijf ook ik dromen. Ik droom dat er ooit een muzikale samenwerking komt met mijn kinderen Jutta en Dieter, die ook heel goed kunnen zingen. Mijn samenwerking met SD Labels kan misschien ook nog nieuwe dromen verwezenlijken. Een duet met Joy Fleming of opnieuw een rol in een bekende serie ? Ik laat het allemaal op mij afkomen, zolang ik mij er maar goed bij voel. Natuurlijk is een hit ook welkom, kwestie van dan toch eens op tv te kunnen komen. Ik droom ook van een showprogramma te presenteren met zang en dans. Dan zou ik andere muzikale collega’s uitnodigen. Dat zijn al veel dromen. Maar als ik toch mag dromen, droom ik erop los. Hopelijk blijft het niet bij De meeste dromen zijn bedrog, zoals Marco Borsato zingt, maar worden die dromen ook realiteit.”

(PADI)

>> Info en boekingen : 0471 65 07 31.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.