PADI’S PARADE (26): Kurt Loorenz

Redactie KW

Elke zaterdag vist onze showbizzredacteur PADI een zanger of zangeres uit voor een babbel.

>> BIO – Liedjes van Fats Domino en Roy Orbison

Op 23 juni 1971 zag Kurt Belaen het levenslicht. Op 18-jarige leeftijd kreeg Izegemnaar Kurt de muzikale microbe te pakken. Hij begon te zingen onder de naam Kurt Loorenz. In 1992 stond hij al op het podium met Paul Severs. Kurt werd een bekend streekartiest, die al snel zijn kans waagde in de Soundmixshow. In de jaren negentig verschenen er ook diverse singles van hem, waaronder Vast voor het leven, Ze heeft het, enz. Op het podium bracht hij altijd een uitgebreid repertoire, waar hij ook liedjes zong van zijn idool Fats Domino. Ook het bekende nummer Blue Bayou van Roy Orbison werd gecoverd en werd uitgebracht onder de titel Ik kom naar je toe. Na een lange periode veranderde Kurt zijn muzikale naam naar Steve Looren. Enkele jaren later nam hij deel aan de tv-programma’s Idool en X-Factor. Helaas lukte het niet, er volgde geen nationale doorbraak. Tien jaar geleden besloot Kurt te stoppen met zingen. Op 15 juni 2014 – op vraag van velen – maakte Kurt zijn comeback. Hij stond op het podium in Izegem. In de komende maanden staan er nog diverse optredens op het programma. Kurt woont – samen met zijn vriend Kevin – in Ingelmunster. Volgend jaar stappen ze in het huwelijksbootje.

>> HET MOOISTE MOMENT – Kevin zorgde ervoor dat ik opnieuw begon te zingen

“In heel mijn carrière maakte ik diverse mooie momenten mee. Ieder optreden was een mooi moment. Het was genieten van alles wat er rondom mij gebeurde. Ik ben zo gelukkig wanneer mensen mijn liedjes meezingen. Het mooiste moment is dat ik mijn vriend Kevin leerde kennen. Hij trok mij terug over de streep om te zingen, om opnieuw die stap te plaatsen. Ik hoop in de toekomst dus nog veel mooie momenten te mogen beleven op en naast het podium.”

PADI'S PARADE (26): Kurt Loorenz


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen op de Izegemse Batjes

“Mijn terugkeer op het podium ! ‘t Is pas geleden van 15 juni op de Batjes in Izegem, waar ik na tien jaar terug begon te zingen. Zouden de fans mij nog kennen ? Blijft het publiek mij volgen ? Ik had geluk. Inderdaad, de fans bleven mij trouw en waren massaal aanwezig. De tent waarin ik optrad, zat nokvol. Ik voelde aan dat niemand mij vergeten was en dat blijft voor mij : onvergetelijk !”

>> WELKE DROOM KOESTERT KURT NOG – Nieuwe single en clip

“Mijn grootste droom is natuurlijk volledig te kunnen doorbreken in de Vlaamse Artiestenwereld. Toekomstgericht wil ik een nieuwe single met bijhorende clip opnemen. Ik heb daar al eens grondig over nagedacht. Ik open ook een eigen fanlokaal in Mandeldaele in Izegem/Emelgem. We zitten helemaal niet stil en werden die geslaagde comeback verder uit.”

(PADI)

>> Info en boekingen : 0468 22 46 44, kurtloorenz@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.