PADI’S PARADE (25) : Axel Lane

Redactie KW

Elke zaterdag vist onze showbizzredacteur PADI een zanger of zangeres uit voor een babbel.


>> BIO – Winnaar van De Briljante Stem van Vlaanderen

Johan Vanleene, afkomstig uit Wervik, is 50 jaar, woont in Kortrijk en zingt onder de naam Axel Lane. In 1992 begon hij aan zijn muziekcarrière. Eén van zijn beste vrienden had Axel ingeschreven voor een lokale zangwedstrijd. Hij nam eraan deel en… won deze wedstrijd. Axel bracht één single uit en hij bleef optreden. In de voorbije jaren nam hij al aan diverse wedstrijden deel, zoals Westtalent op Radio 2, De Gouden Zeemeermin (voordien Eurosong), De Briljante Stem van Vlaanderen (die hij in 2004 won), Beste Crooner van Vlaanderen (derde in 2012)… Axel trad vier jaar met een vaste band Big Band Studio 10 uit Dendermonde op, waarmee hij ook een full-cd uitbracht. Hij ging ook als lead vocalist enkele jaren mee met het dansorkest Midnight Team. Doorheen de jaren deed hij eveneens veel solo-optredens.

>> HET MOOISTE MOMENT – De Olympische Spelen in Londen

“Ik denk terug aan 2012. Toen was ik uitgenodigd om te gaan optreden in Het Belgisch Huis op de Olympische Spelen in Londen. Ik was daar twaalf dagen en het was en hele belevenis. Een ander mooi moment gebeurde begin dit jaar, want toen kwam mijn nieuwe single Zeg me uit. Andere mooie momenten ? Wanneer ik met emotie kan zingen tijdens mijn optredens en op die manier bemerk dat ik mensen een blij gevoel kan geven.”

PADI'S PARADE (25) : Axel Lane


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen voor 1.200 genodigden

“Ik kan er al een pak opsommen, vooral optredens met de bigband of groot orkest. Maar de grootste uitschieter is het optreden op de Olympische Spelen van 2012 in Het Belgisch Huis in Londen. Ik trad daar op met een band uit Londen. Zonder vooraf te repeteren stonden we op het podium. Enkel hadden we voordien het repertoire naar elkaar gemaild. En dan… zingen maar ! Ik was nerveus, omdat er 1.200 genodigden waren. Maar na twee noten klonk alles heel goed en we sloten het optreden schitterend af. De opdracht was geslaagd en ik was natuurlijk heel blij.”

>> WELKE DROOM KOESTERT AXEL NOG – Een full-cd !

“Als artiest droom ik ervan om nog meer bekendheid te verwerven, om nog meer tv-werk te mogen doen, vooral nu de nieuwe single Zeg me uit is. Er staat ook een Spaanse versie op de single, waarvoor ik al mooie complimenten kreeg. Ik blijf streven om op grotere affiches en evenementen in Vlaanderen terecht te komen. Toekomstgericht maak ik werk van een cd. Verder wil ik nog heel lang doen wat ik graag doe : optredens verzorgen, zowel solo als met live-orkest.”

(PADI)

>> Info of boekingen : 0484 27 96 54 – axel.lane@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.