PADI’S PARADE (24) : Helena

Redactie KW

Elke zaterdag, ook in de vakantie, zoekt PADI een zanger of zangeres op.


>> BIO – Van kinderkoor tot Venus, schlagerzangeres en Brasserie Marcel

Helena Devisch alias zangeres Helena zag het levenslicht in Blankenberge op 27 december 1978. Zij studeerde af als boekhoudster. Samen met haar man houdt ze de Brasserie Marcel op de Zeedijk in Blankenberge open. In juli en augustus is er daar iedere avond live-muziek en vanaf 20 uur zingen Helena en een gastartiest. Van september tot juni speelt Helena op vrijdagavond op haar keyboard en nodigt ze op zaterdagavond een bekende Vlaming uit voor een diner met live-muziek.

Al van jongsaf had Helena de muziekmicrobe te pakken. Ze was acht jaar toen ze al op het podium stond samen met het kinderkoor Tarentella uit Blankenberge. Met dit koor nam ze deel aan verschillende zangconcours. Ze toerden ook door Polen en Italië voor verschillende optredens. Het koor mocht zelfs ooit optreden, begeleid door de bekende Belgische componist François Glorieux. Samen met enkele stemmen uit dit koor en een kinderkoor uit Antwerpen werd er ook een kerst-cd ingezongen in de Keizerskapel in Antwerpen. Op een bepaald moment werd Helena iets te groot voor een kinderkoor. Ze schakelde over naar het klassieke genre. Ze volgde zanglessen en verzorgde regelmatig als soliste liturgische diensten. Na een tijdje vond ze het terug tijd voor iets nieuws en ze werd lid van het duo Exotic. Daarna was het de meidengroep Venus, waarmee ze twee jaar zong in binnen- en buitenland waaronder optredens voor het leger in Kosovo en Macedonië. Met Venus trad ze ook op voor tv. Na Venus viel ze in voor een zwangere zangeres in een Schlagerorkest. Met dit orkest deelde ze het podium met bekende Duitse artiesten : Freddy Breck, Peter Orloff, Dennie Christian… De zangeres beviel van haar kindje en begon terug in het Schlagerorkest. Helena was opnieuw een ervaring rijker. In die periode leerde ze ook haar echtgenoot kennen. Samen met haar man begon ze met Brasserie Marcel in Blankenberge, waar ze op bepaalde momenten bijna dagelijks zingt. Ze treedt ook wel eens op buiten de muren van de ‘Marcel’. Helena bracht ook al twee cd’s uit.

PADI'S PARADE (24) : Helena


>> HET MOOISTE MOMENT – Optreden voor de Paus

“Dat is een heel moeilijke vraag, want ik maakte al zoveel leuke momenten mee. Enkele mooie momenten : optreden voor de Paus, optredens voor de soldaten in het buitenland, enz. Maar mijn hoogtepunt was misschien de release van mijn eerste full-cd, dat blijft ook een heel speciaal moment.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen voor de soldaten

“Ik maakte al diverse soorten optredens mee dat ik niet direct één eruit kan halen… Of toch, zingen voor soldaten in het buitenland. Dat was toch iets speciaals”.

>> WELKE DROOM KOESTERT HELENA NOG – Nog meer bekendheid buiten ‘Marcel’

“Ondanks het feit dat ik als zangeres met beide voetjes stevig op de grond sta, heb ik toch nog veel dromen. Volgend jaar zou ik graag een derde full-cd uitbrengen. Ik zou nog meer naambekendheid willen krijgen als zangeres, presentatrice en keyboardspeelster. Ik zou ook graag een clip willen opnemen als zangeres Helena. Met Venus trad ik nog op voor vtm, Eén en TMF. Als zangeres Helena zou ik dat ook graag beleven bij Ment TV, Anne… Ik heb blijkbaar het etiket dat ik enkel maar in de ‘Marcel’ zing, waardoor het moeilijk is geworden om buiten de zaak nog anderen optredens te verkrijgen. Ik zing al regelmatig op verplaatsing, maar er mogen gerust nog meer optredens buitenhuis erbij komen.”

(PADI)

>> Boekingen : 050 41 28 46 (Bistro Marcel) of mail naar devisch.helena@skynet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.