PADI’S PARADE (23) : Peter Keereman

Redactie KW

Op zaterdag gaat showbizzman PADI op bezoek bij een West-Vlaamse artiest.


>> BIO – Eerste optreden op vierjarige leeftijd

Peter Keereman – afkomstig uit Brugge – kreeg al van jongsaf de muziekmicrobe te pakken. De echtgenoot van Corina (Braemt) is muzikant, muziekproducer… Op vierjarige leeftijd deed hij zijn eerste optreden met het orkest van zijn ouders Roland Keereman. Tijdens zijn tienerjaren trad hij op in o.a. Muziek aan tafel met Robbrecht Willaert en Jos Gheysen in het Casino van Middelkerke.

Op zesjarige leeftijd startte hij zijn muziekopleiding met notenleer, later piano, harmonie, contrapunt, fuga, kamermuziek… Na zijn humaniora studeerde hij verder aan het KMC Gent, waar hij les kreeg van o.a. Clause Coppens en François Glorieux. Na de opleiding van vier jaar voor leraar AMV en AMC studeerde hij verder aan het befaamde Berklee College of Music, USA, waar hij het diploma Music Production & Engineering en Music Synthesis behaalde met grote onderscheiding. Sindsdien heeft hij een professionele opnamestudio in Zedelgem/Veldegem. Daar komen veelvuldig bekende artiesten langs om liedjes in te zingen.

>> HET MOOISTE MOMENT – De hoofdprijs in San Diego

“Ik moet niet lang nadenken. Dat was in San Diego (USA), waar we de eerste prijs wonnen met Resources Global Professionals. Het was met een cover Ain’t that simple van Soulsister. In mijn studio deden we de aangepaste productie. Deze overwinning kwam dan ook totaal onverwacht. Als Belgen waren we immers de kleinste deelnemer, maar de kleinste werd de grootste en won deze wedstrijd.”

PADI'S PARADE (23) : Peter Keereman


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden in New York

“In Boston had ik de eer om op te treden met saxofonist Theodross Avery, die later werd getekend door GRP Records (Dave Grusin – Larry Rosen) in New York. Er waren heel wat repetities voor dat concert met o.a. de toen nog jonge John Blackwell die later drummer werd van o.a. Patti Labelle, Prince en Justin Timberlake. Dit optreden vond plaats in het Berklee Conference Center in Boston.”

>> WELKE DROOM KOESTERT PETER NOG – Op een groot podium staan

“Ik wil verder helpen om bij artiesten het beste van zichzelf naar boven te halen. De successen en hits volgen dan wel, maar het is belangrijk dat je eerst de artiest heel sterk maakt. Het zou ook leuk zijn om met zoveel mogelijk heel talentrijke artiesten te werken en in verschillende genres. Ik zou ook eens op een groot podium willen staan. Dat moet een geweldig gevoel geven en verder.. veel hits scoren.”

(PADI)

>> Info : PK Productions GCV – 0498 11 45 19,pk.productions@telenet.be,www.pk-productions.net

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.