PADI’S PARADE (22) : Andrei Lugovski

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een zanger of zangeres op bij hem/haar thuis.

>> BIO – Door de muziek van Andrea Bocelli

De Wit-Russische Idool-finalist Andrei Lugovski – die uitgroeide tot één van de beste en meest geliefde stemmen van Vlaanderen – werd geboren in Minsk (Wit-Rusland) op 26 februari 1982. Op vijfjarige leeftijd begon Andrei al te zingen. Hij volgde muziekschool, maar als puber verloor hij zijn interesse in de muziek. Het was pas nadat hij zich met zijn ouders en zus in Oostende vestigde dat hij toevallig zijn liefde voor de muziek weer terug vond. Op de televisie zag hij de Italiaanse zanger Andrea Bocelli aan het werk en dat was voor Andrei een keerpunt in zijn leven. “Ik was op dat moment zo ontroerd”, herinnert Andrei zich nog. “Eén dag later kocht ik een cd van Bocelli. Zo begon ik weer te zingen.”

In 2007 kreeg Andrei de kans om zich aan Vlaanderen te tonen. Als finalist van Idool liet hij een onvergetelijke indruk na. Zo kon hij de eerste stappen zetten in zijn professionele zangcarrière. Inmiddels heeft hij al drie albums op zijn naam staan en werden zijn cd’s My World en Passione met goud bekroond. Er volgden samenwerkingen met topnamen uit de showbizz, zoals Will Tura, Richard Clayderman, Il Volo en Christoff.

>> HET MOOISTE MOMENT – Zeker en vast, zaterdagavond 12 juli

“Mijn mooiste moment komt eraan, namelijk op zaterdagavond 12 juli eerstkomend”, zegt Andrei. “Dan mag ik mijn vierde en meest persoonlijke cd ooit aan Vlaanderen voorstellen tijdens een show in Kursaal Oostende, mijn thuishaven. Bijna twee jaar werkte ik achter de schermen aan het album Reason to believe. Al zeg ik het zelf, maar het is een prachtig album geworden. Op deze cd zing ik in vijf talen : Frans, Spaans, Engels, Italiaans en Russisch. Bovendien heb ik voor het eerst zelf een nummer gecomponeerd.”

PADI'S PARADE (22) : Andrei Lugovski


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Drie concerten met Richard Clayderman

“Voor mezelf is het heel moeilijk om te kiezen. Ik hou ervan om op een podium te staan en te kunnen zingen voor de mensen. Al mijn liveoptredens zijn ook telkens een groot feest. Ik kan altijd genieten van de mooie optredens, inclusief de shows die ik al bracht samen met Will Tura. Wat ook heel bijzonder was, waren vorig jaar de drie dubbelconcerten met Richard Clayderman. Iets uniek, maar vooral ook heel leerrijk om met zo’n grootse Franse artiest te mogen samenwerken.”

>> WELKE DROOM KOESTERT ANDREI NOG – Een toekomst in het buitenland ?

“In eerste instantie hoop ik dat het publiek zal genieten van mijn nieuw album Reason to believe. Wanneer je met zoveel passie en liefde aan een album werkte – zoals ik dat nu deed met mijn producer Joost van den Broek -, dan is het mooi om te zien dat de mensen je werk waarderen. Ik hoop dat deze nieuwe cd ook meer deuren opent in het buitenland. Kan ik als artiest ook scoren in het buitenland ? Ik weet het niet, maar ik hoop van wel.”

(PADI)

Boekingsinfo : philinabooking@hotmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.