PADI’S PARADE (21) : Kurt Crabbé

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een zanger of zangeres op bij hem/haar thuis.


>> BIO – Al tien jaar professioneel zanger

Zanger Kurt Crabbé – echte naam is Crabbe zonder accent – werd geboren in Waregem op 3 november 1972 als jongste zoon van Etien en Annie Crabbe-Depoortere. Momenteel woont Kurt nog altijd in Waregem. Hij studeerde mechanica in het VTI in Waregem, waar hij afstudeerde als A2 mecanicien. In 1990 begon Kurt te werken in Wally’s Jeans, een confectiebedrijf in Wakken. Drie jaar later ging deze firma failliet en moest Kurt op zoek naar een andere job. Hij kreeg een contract als magazijnier bij Kartonnage Lefevere-Beel in Sint-Baafs-Vijve. In 2004 – nu toch al tien jaar ! – besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken. Het eerste jaar deed hij dat via tijdskrediet. Dit lukte heel goed en sindsdien is hij professioneel zanger.

>> HET MOOISTE MOMENT – De finale van de VTM-Soundmixshow

“Ik denk heel enthousiast terug aan de halve finale van de vtm-Soundmixshow in 2000. Dat was het laatste seizoen en in de jury zaten toen Lulu Aertgeerts, Jan Verheyen en Jos Van Oosterwijk. Ik zong toen Ga dan van Luc Steeno. Toen alle vijf de kandidaten hun lied hadden gezongen, begonnen de zenuwen pas echt te werken. Twee artiesten mochten doorgaan en Jos Van Oosterwijk kreeg de eer om die namen kenbaar te maken. Toen als eerste de naam Luc Steeno door de mond van Jos kwam, werd ik gek van vreugde. De tweede naam was Faith No More, gebracht door Wim Soutaer. Door die erkenning te behalen, was dat voor mezelf een enorme boost. Een ander mooi moment was mijn cd-voorstelling in 2002 in De Kaasboerin in Mol-Postel. De uitbaters Rik en Jan geloofden in mijn talent. Ze hadden heel wat Vlaamse artiesten en veel pers uitgenodigd. Ook dat blijft een moment dat ik niet meer zal vergeten.”

PADI'S PARADE (21) : Kurt Crabbé


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Een duet ‘Aan alle vrouwen’ zingen met Jo Vally

“In 1991 leerde ik Jo Vally kennen. In die periode – tot 1996 – zat ik in zijn promotieteam. In 1993 vroeg Jo – tijdens een optreden – iemand uit de zaal om in duet Aan alle vrouwen te zingen. Er was niemand die dat durfde, tot de voorzitter van zijn fanclub zei dat ik dat moest doen. Voordien stond ik nog nooit op een podium, maar toch deed ik het. Dit werd heel goed onthaald, waardoor Jo Vally mij aanmoedigde om verder te zingen. Voorzitter Yvan, Jo Vally en zijn toenmalige manager Marc De Coen zorgden ervoor dat ik, samen met Jo, dit liedje mocht brengen op de VRT in het programma De Muziekdoos van Johan Verstreken. Dit was mijn eerste tv-optreden en dat blijft mij nog altijd heel goed bij. Ik herinner mij ook nog de opnames in de Carré in Willebroek. Daar leerde ik Margriet Hermans kennen, waarmee ik nog altijd heel goed ben bevriend.”

>> WELKE DROOM KOESTERT KURT NOG – Nieuwe singles opnemen en ook uitbrengen

“Vanaf de eerste dag op deze wereld ben ik een optimist. Ik heb ook heel wat te danken aan heel wat personen. Zeven jaar lang nam ik zelfs geen liedje op, tot ik van Danny Fabry en Frank Galan de raad kreeg om bij hun producer Manfred Jongenelis een single op te nemen. Ik zong Ik leef mijn eigen leven in en dat werd een hit op de vrije radio’s. Dit jaar heb ik alvast twee dromen. Samen met mijn goede vriend Ive Rénaarts uit de Kempen brengen we op maandag 30 juni onze single uit met twee liedjes. We stellen In ons stamcafé voor en ook de Vlaams-Spaanse versie Un Canto a Galicia/In een droom van Julio Iglesias als tweede nummer. Positief nieuws is al dat we het bericht kregen dat Ive en ik op donderdag 3 juli in de MENT-opnames zitten in Plopsaland in De Panne, waar we onze nieuwe single In ons stamcafé mogen voorstellen. In september ga ik naar een studio in Wetteren, want samen met Corina en producer Peter Keereman neem ik dan een nieuwe single op. Blijven doorgaan is mijn motto en ook met beide voeten op de grond blijven staan. Ik heb nog andere dromen, maar het allerbelangrijkste is dat ik gezond mag blijven en gelukkig mag zijn.”

(PADI)

Info : kurt.crabbe@telenet.be – 0495 10 79 03

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.