PADI’S PARADE (20) : Rudy Meyns

Redactie KW

Op zaterdag kijkt onze showbizzreporter wat voor vlees onze provincie in de kuip heeft.


>> BIO – Duet met Vlaamse zangeres Jo Leemans

Rudy Meyns werd geboren in Blankenberge op 9 maart 1963. Hij vergeet nog altijd niet dat hij het levenslicht zag in de koudste winter van de voorbije eeuw. Hij woonde in Lissewege, maar sinds een achttal jaar woont hij gezellig in Sluis (Nederland) in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Beroepshalve werkt hij als zelfstandige. Hij is heel actief als radiopresentator bij VBRO-Radio in Brugge. Daar praat hij iedere dag de Ontbijtshow van 7 tot 9 uur aan elkaar en op zondagmorgen het retroprogramma Op z’n Zondag’s.

Rudy begon te zingen in het kerkkoor van Lissewege. In 1991 kwam hij – via collega Frank Valentino – terecht in de derde editie van de VTM-Soundmixshow, waar hij in de finale geraakte. Na enkele singles kwam het succes met Ik wil niet dat je m’n tranen ziet en Ritme van de regen (bekend van Rob de Nijs). In 1996 nam Rudy deel aan Eurosong. Hij kon de bekende Vlaamse zangeres Jo Leemans strikken voor een duet Wie weet wat liefde is ? Na diverse singles ging Rudy zich nog meer toeleggen op presentatiewerk. Hij is o.a. al 20 jaar het vaste gezicht van de Schlagerparade met Duitstalige artiesten in het Casino van Blankenberge. Sinds begin deze week is zijn nieuwe single Een mond vol tanden uit. Rudy : “Ik had zin om nog eens een toffe (h)eerlijke song op te nemen. Ik denk dat ik daarin ben geslaagd. Een swingende, Amerikaanse melodie, voorzag ik van een eigen geschreven tekst. Een mond vol tanden bestaat uit vier strofen met telkens een kort verhaal waarin het fout afloopt. De persoon in kwestie staat dus wel degelijk met Een mond vol tanden. De eerste reacties – ook vanuit Nederland – zijn lovend. Ik hoop op een zomerhitje.”

PADI'S PARADE (20) : Rudy Meyns
© Yves


>> HET MOOISTE MOMENT – Periode dat ik tussen de bekende artiesten stond

“Dat was de periode waarin ik begon te beseffen dat ik tussen artiesten stond, die ik als kleine jongen al kende vanuit de popbladen. Ik kon nu zelf deze artiesten aanspreken en ik stond er zelf mee in de hitparade. Dat vond ik gewéééééééééldig ! Natuurlijk maakte ik ook nog andere mooie momenten mee, zoals mijn eerste tv-optreden en de live-uitzending van de Gouden Zeemeermin in het Kursaal van Knokke. Onvergetelijk !”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Mijn ontmoeting met Demis Roussos

“Mijn eerste optreden in Tien-om-te-Zien op de Zeedijk in Blankenberge. Er waren zoveel mensen, er was zoveel sfeer. Ik heb ook de topjaren meegemaakt als begeleider in de acts van Frank Valentino. Ik maakte ook eens een korte ontmoeting mee in Oostende met Demis Roussos. Ik herinner mij nog heel goed dat mijn allereerste singletje dat ik aankocht het nummer Ever and Ever was van… Demis Roussos. Wanneer je na al die jaren dan die internationale artiest kort kan spreken, vind ik dat super.”

>> WELKE DROOM KOESTERT RUDY NOG – Verder muziek brengen voor iedereen

“Lang gezond blijven en vooral er regelmatig eens flink muzikaal tegenaan gaan. Het leven is te kort en te vluchtig om dingen te laten liggen. Een Nederlandse vriend zei ooit aan mij : Het leven is een feestje, maar jij moet het maken ! Ik wil nog lang blijven muziek brengen voor de mensen. Mooie verhalen vertellen voor een publiek, mensen plezieren en ontroeren met een lied. Dat is toch mooi !”

(PADI)

>> Info : www.rudymeyns.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.