PADI’S PARADE (2) : BlitZ!

Redactie KW

Op zaterdag speurt PADI het West-Vlaamse showbizzlandschap af naar gevestigde waarden en andere ervaren artiesten.

>> BIO

Pieterjan Beheydt (27) woont in Otegem. Hij is opvoeder/wooncoach van beroep in Den Achtkanter in Kortrijk. Zijn kompaan Jens Declerck (27) woont in Oostrozebeke. Hij is leerkracht lager onderwijs in de Marialoopschool in Meulebeke. In 2002 leerden Pieterjan en Jens elkaar kennen op het speelplein ‘t Ravotterke in Meulebeke, waar ze beiden monitor waren. Ieder jaar maakten ze een leuk speelpleinliedje en plots – in 2008 – werd hun toenmalig speelpleinliedje Badaboem wereldnieuws. Toen bleek immers dat de nieuwe single van Usher Make Love In This Club verdacht veel leek op hun Badaboem. VTM, TMF, Q-Music, Donna, alle kranten en weekbladen… allemaal passeerden ze de revue bij BlitZ! Pieterjan en Jens werden plots beroemd. Badaboem werd opnieuw opgenomen en het nummer werd een hit. In 2010 besloot het duo de vennootschap BlitZ4KidZ op te richten. Sindsdien staan ze zelf in voor alle boekingen, management en muziekuitgaven. De hits bleven volgen, zoals Shalila, Later Word Ik, Soladi-jee, Rakketak Boem Boem en De Sintershake. Met de laatste twee singles haalden ze zelfs de Ultratop. “Met BlitZ! kunnen we van onze hobby ons beroep maken, maar we kunnen vooral ook doen wat we zelf heel graag doen : kinderen entertainen en amuseren.”

>> HET MOOISTE MOMENT ?

Pieterjan : “Er zijn er veel. Het uitbrengen van ons allereerste album BlitZ HitZ, eigenlijk een beetje ons eigen kindje. Dat blijft een fantastisch mooi moment. Vooral ook omdat we weten dat de kinderen thuis het schijfje meezingen en dat ouders ons zeggen dat de kinderen in de auto precies ook die liedjes willen horen weerklinken. Dat geeft ons een heel goed gevoel. Als BlitZ! zijn we ook heel gelukkig dat ons album in de cd-winkel ligt – dat is niet meer evident ! – en goed verkoopt. Op die manier krijgen we energie voor het maken van een nieuw album.”

Jens : “Ik herinner mij nog altijd heel goed onze eerste single opnemen. Zonder enige ervaring trokken we naar de studio om een liedje op te nemen. Dat blijft een apart moment dat ik niet snel meer zal vergeten. Verder vond ik de oprichting van ons eigen bedrijfje toch wel iets speciaals. Dit was ook een serieuze stap in het verdere succes van BlitZ! Sindsdien staan we samen in voor alles wat we uitbrengen, doen en bereiken.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN ?

Pieterjan: “Voor mezelf is dat toch wel het optreden op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten in 2012. Een supergroot podium en een laaiend enthousiast publiek op zo’n grote markt. Dat gaf een heel grote kick. Ik krijg er nog altijd kippenvel van wanneer ik er opnieuw aan denk. Wandel ik nu toevallig over de Gentse Korenmarkt, dan denk ik ook telkens terug aan ons optreden op dezelfde locatie. Ik blijf er kriebels van krijgen.”

Jens : “Ook ik vind dat een uniek moment. Op een gigantisch podium staan en veel mensen entertainen. Het was heel leuk om veel volwassenen met kinderen te zien stoppen voor ons podium en mee te zien doen. Verder vond ik ook Kid Rock een unieke ervaring. Een festival voor kinderen met een weide vol kinderen, die onze dansjes en liedjes meededen. Dat zorgde voor een super gevoel.”

>> WELKE DROOM KOESTERT BLITZ ?

Pieterjan : “We willen blijven verder doen, zoals we nu al bezig zijn. Misschien scoren we nog wel eens een hitje. Dat zou de kers op de taart zijn na vele jaren hard werken. Wie weet…”.

Jens : “We zijn al heel tevreden over wat we tot nu toe al hebben bereikt met BlitZ!. We hadden nooit gedacht dat ons muzikaal verhaal zo’n succes zou kunnen worden. Toch willen we blijven hard werken en zitten we nog vol ambitie. Met onze liedjes willen we toch nog proberen om meer mensen in Vlaanderen te bereiken. Dit is zeker en vast mogelijk en hopelijk kunnen we op die manier ook nog op meer podia staan in Vlaanderen.”

(PADI)

>> Meer info? : www.blitzonline.be / info@blitzonline.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.