PADI’S PARADE (19) : Corina

Redactie KW

Op zaterdag zoekt onze showbizzreporter PADI een zanger of zangeres op.

>> BIO – Ontdekt door Willy Sommers

Corina Braemt alias Corina woont momenteel nog in Veldegem, maar eind augustus verhuizen ze naar Wetteren. Ze is getrouwd met Peter Keereman en samen hebben ze één zoon Robin. In 1989 werd Corina ontdekt door Willy Sommers. Deze populaire zanger nam Corina op als vaste zangeres en backing-vocal. Willy bracht Corina ook in contact met zijn producer Roland Verlooven. Er kwamen enkele singles uit, waaronder Nooit meer alleen zijn en Het beloofde land. Vanaf toen ging de bal nog sneller aan het rollen en werd Corina een veelgevraagde studiozangeres. Ze kwam in contact met Jack Rivers. Het duo Tony Servi en Corina werd geboren. Als duo scoorden ze twee hits : My Love en Mijn avontuur. Er kwam ook een kerst-cd uit. In 1995 leerde ze Peter Keereman kennen, die haar echtgenoot werd en die ook instaat voor haar producties. De liedjes Engel van mijn dromen, Als je danst met mij, Zet de tijd maar stil vandaag… werden positief onthaald. Corina was ook gedurende vijf jaar backing-vocal in de band van Belle Perez. Momenteel maakt ze nog steeds de combinatie van solo-zangeres en backing-vocal. Ze doet koorwerk voor o.a. Willy Sommers, Luc Steeno, Laura Lynn, Johnny Logan, Ben Cramer, Bart Kaëll, De Romeo’s… Ze werkt ook samen met The Golden Bisband, een begeleidingsorkest van veel artiesten. Op 19 september 2014 viert Corina haar 25-jarige carrière in Den Artiest in Veldegem. Het wordt een jubileumoptreden, met voorstelling van een nieuwe maxi-single.

>> HET MOOISTE MOMENT – Met Belle Perez in Barcelona

“Ik maakte al veel mooie momenten mee in mijn zilveren carrière, zoals de opnames van mijn eerste videoclip Zet de tijd maar stil vandaag, de viering 20 en 40 jaar Willy Sommers, live-optreden met bigband en De Popkoning tijdens de Gentse Feesten, optreden in het Antwerpse Sportpaleis en met Belle Perez in Barcelona, Schlagerfestival in Hasselt, optredens in Tien-om-te-Zien samen met Tony Servi, enz…”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Een show in Antibes (Frankrijk)

“Ik vergeet nooit een live-optreden in Duitsland tijdens de wereldbeurs van de oldtimers en daar stond ik samen met een liveband. Ik trad ook op met liveband in Antibes (Frankrijk). Het was een privé-optreden voor een toffe groep mensen. Het muziekthema was Flower Power. We waren allemaal uitgedost in passende kledij en we verwelkomden de genodigden. Plots hoorden we in de straat heel veel lawaai. We gingen naar buiten, zagen een hele bende mensen met protestborden. Dit bleken de genodigden te zijn, die waren verkleed als hippies en die helemaal in hun rol opgingen. Dat was toch wel even schrikken (lacht). Toch een prachtige herinnering aan een memorabel optreden.”

>> WELKE DROOM KOESTERT CORINA NOG – CD opnemen in gloednieuwe studio

“Een nieuw album mogen opnemen in onze gloednieuwe studio in Wetteren. Verder veel mogen optreden en hopelijk wordt de viering van mijn 25-jarig muzikaal bestaan een onvergetelijk moment.”

(PADI)

>> Info en boekingen : 0498 11 45 19, pk.productions@telenet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.