PADI’S PARADE (18) : Nick Beernaert (N!ck)

Redactie KW

Elke zaterdag zoeken we een West-Vlaamse artiest op voor een babbel.

>> BIO – Van GIN tot The Voice van Vlaanderen…

De 41-jarige Nick Beernaert woont in Rumbeke. Zijn artiestennaam is N!ck. Zijn eerste muzikale stappen – periode 1995/1997 – was het project GIN, samen met zijn twee broers en zus. Ze brachten Nederlandstalige pop op o.a. Pennenzakkenrock, Rode Kruis-zomertoer, Zomeraperitief, enz. Tussen 1993/1995 en 2001/2008 nam Nick ook bij twee lokale coverbands de leadzang voor zijn rekening. In 2007 nam hij deel aan de Provincieshow en hij eindigde op nummer één met de song Footloose. Bij Radio Donna werd hij tweede in de wedstrijd om het voorprogramma van Natalia in de Glamorous Tour te verzorgen. Nick won ook al heel wat andere prijzen : drie keer de Gouden Micro, de Briljante Stem, lokaal maar ook buiten de landsgrenzen bij de noorderburen Songtalent of Europe. Hij nam – samen met Garry Hagger – een Engelstalig lied op dat op zijn recentste album prijkt. Nick mocht in de eerste editie van The Voice van Vlaanderen ook een battle uitvoeren tegenover de zusjes Vinken….

>> HET MOOISTE MOMENT – Op het podium met de zusjes Vinken

“Het mooiste moment of vooral de mooiste periode tot op heden is mijn deelname aan The Voice van Vlaanderen. Ik had nooit gedacht dat ik tot de battles in de wedstrijd kon blijven. Samen met de zusjes Vinken zorgden we voor een mooi duet. De dames haalden het. Ik was natuurlijk ontgoocheld, maar ik verliet wel met opgeheven hoofd deze wedstrijd. Ik moest het immers opnemen tegen drie dames, die als favorieten werden bestempeld om de finale van The Voice van Vlaanderen te kleuren. Die tv-optredens zorgden ook voor een andere kant van de medaille. Ben je enkele keren na elkaar op tv geweest, dan denken veel mensen dat je broodje gebakken is maar dat is helemaal geen waar.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Onvergetelijk : Pennenzakkenrock !

“Het optreden – samen met GIN – op Pennenzakkenrock in Mol. Door de toen nog heel jonge Kurt Frederickx mochten we als beginnend groepje het podium aan het Zilvermeer in Mol muzikaal opluisteren. Bij aankomst in Mol kregen we te horen dat we vijf nummers mochten brengen. Hoe dichter we bij het enorme podium kwamen en ook omdat andere optredens langer duurden, mochten we plots maar één liedje meer brengen. Ook al stonden we nergens op de affiche en was onze single niet bekend bij de jeugd, toch slaagden we erin om duizenden kinderen te laten meezingen. Het gevoel om dat podium op te stappen, zo’n massa voor je te zien staan en duizenden handjes in de lucht te mogen aanschouwen, is gewoon onbeschrijfelijk. Als groep hadden we al Zomeraperitief meegemaakt, maar dit optreden – hoe kort het ook was – gaf mij een gevoel dat we onoverwinnelijk waren. We zijn nu jaren later en nu weet ik wel beter hoe moeilijk het is om in muziek-/medialand aan de bak te komen en hoe moeilijk het is om de juiste mensen te vinden.”

>> WELKE DROOM HEEFT N!CK NOG – Een eigen full-cd ?

“Een moeilijke vraag. Ik heb de hoop om iets lang in muziekland uit te bouwen laten varen. Ik zeg niet dat ik met muziek stop, absoluut niet. Ik besef gewoon dat de plaatsjes in muziekland heel beperkt zijn en dat er voor mij op nationaal vlak geen plaats is voorzien. Toch zit ik niet stil. Nu voer ik gesprekken om leadzanger te worden van een tweetal (cover)bands. Ik wil immers blijven muziek brengen en op een podium staan. Zolang er nog altijd fans me blijven steunen, zal ik blijven zingen en entertainen. Ik wil wel ooit een full-album opnemen. Ik weet ook wel dat er niemand in mijn carrière en full-album zal investeren, maar ik mag toch ook eens dromen hé ! De verkoop van albums is immers sterk gedaald. Maar kom, zeg nooit nooit in showbizzland…”.

(PADI)

>> Boekingsgegevens : info@nickbeernaert.be, 0471 20 09 92, www.nickbeernaert.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.